Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Covid-19 pozitīvu testu dēl izmaiņas vēl pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm nācies veikt Zviedrijas un Slovākijas hokeja izlasēm, kas būs Latvijas pretinieces priekšsacīkstēs C grupā.

Zviedru rindās pozitīvi testi bijuši diviem aizsargiem – 28 gadus vecajam Emīlam Djusem un 33 gadus vecajam Ērikam Gustafsonam. Viņu vietā uz komandu izsaukti Teodors Lenstrēms un Filips Holms.

Savukārt Slovākijas izlasē kovids skāris vienu no līderiem, KHL čempionu Omskas "Avangard" pārstāvošos Peteru Cehlariku. Slovāki pagaidām nesteidzās viņu izslēgt no kandidātu saraksta un sekos līdzi sportista veselībai.

Kā zināms, Covid-19 krietni ietekmē hokeja izlašu rindas. Tādēļ nolemts, ka katra izlase startam Pekinā drīkstēs pieteikt 25 spēlētājus un vēl seši atradīsies tā saucamajā rezervistu sastāvā, lai nepieciešamības gadījumā aizstātu ar Covid-19 saslimušos spēlētājus.

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrs sāksies 9. februārī. Latvijai pirmā spēle būs 10. februārī pret Zviedriju, 11. februārī jātiekas ar Somiju, bet 13. februārī – ar Slovākiju. Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrs noslēgsies 20. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!