Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas "Islanders" kapteinim Džonama Tavaresam tomēr nebūs nepieciešama ceļgala operācija, kā tika uzskatīts iepriekš, ziņo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājas lapa.

Pēc veiktās padziļinātās medicīniskās apskates tika konstatēts, ka Tavaress varēs iztikt bez ķirurģiskas iejaukšanās, tomēr atlabšanas laiks nebūs īss - astoņas līdz 12 nedēļas.

"Pēc sadursmes sajutu, ka ceļgals dīvaini kustas," par Soču olimpisko spēļu laikā gūto savainojumu stāsta hokejists. "Taču tad piecēlos un tiku līdz soliņam, un padomāju - ok, es varēju aizslidot līdz soliņam. Mūsu terapeitists palūdza man veikt dažus vingrinājumus stāvus, un mēs konstatējām, ka esmu nedaudz nestabils."

Kā ziņojām, ceturtdaļfināla mačā ar Latvijas izlasi Tavaresu vienā no spēles epizodēm bloķēja Artūrs Kulda, un kanādietis turpināt vairs nevarēja ne šo spēli, ne atlikušo olimpisko turnīru, kurā Kanāda beigās izcīnīja zelta medaļas.

Tā kā "Islanders" NHL kopvērtējumā par 14 punktiem atpaliek no "play-off" zonas, bet atlicis spēlēt vēl 22 mačus, pastāv iespēja, ka Tavaress laukumā atgriezīsies tikai oktobrī, kad sāksies jaunā NHL sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!