Foto: AFP/Scanpix/LETA

Slovākijas hokeja izlase trešdien Pekinas olimpisko spēļu ceturtdaļfināla mača pēdējo pamatlaika minūti vēl uzsāka zaudētājos, taču atspēlējās un pēcspēles metienos pieveica ASV valstsvienību.

ASV hokejistiem bija izcilas pozīcijas, lai uzvarētu spēlē, bet viņi piekāpās ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1).

ASV izlase jau otrās olimpiskās spēles pēc kārtas zaudējusi ceturtdaļfināla pēcspēles metienos. Pirms četriem gadiem Phjončhanā amerikāņi "bullīšos" zaudēja Čehijas izlasei. Savukārt slovāki pirmo reizi kopš 2010. gada sasnieguši pusfinālu. Vankūverā viņi samierinājās ar ceturto vietu.

Spēles 12. minūtē aizsargs Peters Čerešņaks ar piespēli vienu pašu vārtu priekšā atrada 17 gadus veco Juraju Slafkovski, kurš uzreiz ar precīzu metienu "devītniekā" pārspēja Strausu Mannu. Slovākijas hokeja jaunā zvaigzne ar piektajiem vārtiem Pekinā izvirzījās vadībā naskāko vārtu guvēju rangā.

Taču amerikāņi atbildēja perioda izskaņā, kad viņi ar trim ātrām piespēlēm slovāku zonā izkārtoja Nikam Abruzīzi izcilu iespēju gūt vārtus. Uzbrucējs ar vienu kustību pārlika ripu uz neērto lāpstiņas pusi un iemeta to Patrika Ribara sargātajos vārtos.

Vadību spēlē amerikāņi panāca 29. minūtē. Slovāki pēc ripas pazaudēšanas lēni atgriezās savā zonā, kur nepieskatīts vārtu priekšā palika Sems Hendžess – rezultāts 2:1. Slovākijas izlase sākotnēji atspēlēties nespēja noraidījumu dēļ. Lai gan pirmā spēles daļa tika aizvadīti disciplinēti, sākot ar mača 40. minūti, slovāki četras reizes pa divām minūtēm spēlēja četratā.

Taču pamatlaika pēdējā minūtē, neilgi pēc kārtējā mazākuma izciešanas, Slovākijas izlase izlīdzināja rezultātu. Komandai spēlējot sešatā, no vārtu priekšas ar atkārtotu metienu izcēlās Mareks Hriviks.

Desmit minūšu ilgais papildlaiks brīžiem bija diezgan piesardzīgs, taču tajā tieši amerikāņiem labu vārtu gūšanas iespēju netrūka. Bīstamākā no tām bija pašā papildlaika izskaņā, kad Mets Nīss jau bija piespiedis Ribaram nokrist uz ledus, bet vārtsargs aizvēra tālo vārtu stūri, kurā amerikānis gribēja novirzīt ripu.

Pēcspēles metienos Ribars un Manns bija uzdevumu augstumos. Taču vienreiz ASV izlases vārtsargs tika pārspēts, Peteram Cehlarikam ar vienības ceturto metienu nodrošinot Slovākijas izlasei vietu pusfinālā.

Slovāki piektdien gaidāmajā pusfināla kārtas spēlē tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un Dānijas dueļa uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!