Foto: AP/Scanpix/LETA
Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra pusfinālu sasniedza arī Somijas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) pārspēja Šveici.

Somijas izlase vadībā izvirzījās jau devītajā minūtē, kad Miro Altonens vārtu priekšā ieguva Reto Berras atvairīto metienu un neviena netraucēts ar atkārtotu mēģinājumu izpildīja precīzu metienu. Divas minūtes vēlāk Miko Lehtonens izdarīja metienu no distances, bet vārtu priekšā cīnījās Mikaels Granlunds. Viņš gan ripu neskāra, taču tā pēc rikošeta no aizsarga nūjas ielidoja vārtos.

Pēc četrām nospēlētām minūtēm otrajā trešdaļā Marko Antila panāca jau trīs vārtu pārsvaru Somijai, kad saņēma piespēli no Hannesa Bjorninena, kurš pārtvēra ripu neitrālajā zonā, un bija precīzs.

Šveices izlase pēc šiem ielaistajiem vārtiem mainīja vārtsargu, Berras vietu ieņemot Leonardo Dženoni.

Otrās trešdaļas izskaņā Somijas izlase palika mazākumā pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma. Šveices izlase vairākumu realizēja pēc lieliskas izspēles, kuras noslēgumā Enzo Korvi piespēlēja veterānam Andreasam Ambilam, un viņš no vārtu priekšas nekļūdījās.

Trešajā periodā Šveices izlase izdarīja spiedienu uz Somijas izlases vārtiem, bet vārtus gūt nespēja. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām šveicieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un vairākumā spēlēja seši pret četri. Tas nedeva cerēto rezultātu. Īro Pakarainens atjaunoja trīs vārtu pārsvaru pēc metiena tukšos vārtos. Šveice turpināja spēlēt ar sešiem laukuma spēlētājiem un bez vārtsarga. Tēmu Hartikainens atņēma ripu Korvi un izdarīja precīzu metienu no savas zonas.

Somijas izlase olimpisko spēļu pusfinālā tiksies ar Zviedrijas un Kanādas pāra uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!