Foto: AP/Scanpix/LETA

Somijas hokeja izlase ceturtdien braši uzsāka dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, gūstot sešus vārtus uzvarētā C apakšgrupas spēlē pret Slovākijas valstsvienību.

Somijas izlase pirmajā Pekinas olimpisko spēļu turnīra spēlē ar rezultātu 6:2 (3:1, 1:1, 2:0) pārliecinoši pārspēja Slovākijas valstsvienību.

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Sakari Manninens, bet ar diviem precīziem metieniem izcēlās Miro Altonens. Abus precīzos raidījumus slovāku rindās izpildīja 17 gadus vecais talants Jurajs Slafkovskis.

Pirmos vārtus guva tieši Slafkovskis, kurš bija izveicīgākais vārtu priekšā pēc Miloša Romana metiena. Taču somi tam atbildēja ar izcilu realizāciju, gūstot trīs vārtus ar spēles pirmajiem pieciem metieniem. Vispirms Tēmu Hartikainens ar izcilu piespēli izvirzīja Manninenu izgājienā pret vārtsargu Braņislavu Konrādu. Hari Pesonens vārtus guva vairākumā pēc lieliskas Altonena piespēles. Savukārt perioda beigās vārtus ātrajā uzbrukumā guva jau pats Altonens.

Otrā perioda ievadā Miko Lehtonena tāla piespēle izveidoja vēl vienu izgājienu Manninenam, kurš atkal to izmantoja rezultatīvi. Tomēr slovāki atbildēja ar pietiekami labu otro trešdaļas pusi. Viņi gan neļāva izvērsties somiem uzbrukumā, gan Slafkovskis ar viltīgu metienu vēlreiz pārspēja Hari Sateri, panākot rezultātu 4:2.

Iedzinējos esošie slovāki tā arī gan neizmantoja nevienu no Somijas izlases desmit soda minūtēm. Tā vietā Manninens pēc rūpīga presinga tika pie saviem trešajiem vārtiem, bet punktu spēlei ar vēl vieniem vārtiem pēc skaistas saspēles vairākumā pielika Altonens.

Sateri uzvarētāju vārtos tika galā ar 31 no 33 metieniem, bet Konrāds atvairīja 24 no 30 pretinieku raidījumiem.

Pirmajā C apakšgrupas spēlē Latvijas izlase ceturtdien ar rezultātu 2:3 piekāpās Zviedrijas izlasei. Latvieši piektdien pulksten 15.10 tiksies ar Somijas izlasi, bet Zviedrija un Slovākija spēli aizvadīs pulksten 11.40.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!