Šonedēļ dienasgaismu ieraudzīs filma par Sanda Ozoliņa atgriešanos Latvijas hokeja izlasē, kā arī Latvijas valstsvienības ceļu uz olimpiskajām spēlēm, informē viens no filmas veidotājiem Jānis Celmiņš.

Īsi pirms Latvijas hokeja izlases pirmā mača Soču olimpiādē filmas autori vēlējušies paradīt un atgādināt, kāds tad bija Latvijas izlases ceļš līdz olimpiskajām spēlēm Sočos. Skatītāji varēs ieraudzīt unikālus kadrus no mūsu izlases gatavošanās procesa, cīņām par ceļazīmi uz Sočiem. Filmā būs skatāmas ekskluzīvas intervijas ar izlases hokejistiem, tās kapteini Sandi Ozoliņu, viņa draugu un cīņubiedru Guntaru Pasti, kā arī cilvēku, pēc kura piedāvājuma Sandis nolēma atgriezties izlases rindās - uzņēmēju Gunāru Ķirsonu. Tāpat filmā arī ir citu Latvijas izlases hokejistu un treneru viedokļi kvalifikācijas turnīra laikā Rīgā tieši pirms gada.

Filma pirmizrādi piedzīvos 6. februārī, un šis datums nav izvēlēts nejauši, uzsver filmas veidotāji. Tieši pirms gada šajā dienā Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans nosauca komandas sastāvu, kas dosies cīņā par ceļazīmi uz Soču spēlēm, bet dienu vēlāk komanda jau aizvadīja pirmo maču turnīrā, tiekoties ar Lielbritānijas izlasi. Filmas autori centušies atskatīties uz visām trim spēlēm kvalifikācijas turnīrā, turklāt filmā tas attēlots ne tikai pašu darba autoru, bet arī komandas kapteiņa Ozoliņa acīm.

"Pēdējo gadu laikā esam pabijuši vairākos pasaules hokeja čempionātos, kā arī veidojuši dažādas video reportāžas gan par mūsu izlasi, gan Rīgas "Dinamo" komandu, taču šoreiz uz lietām vēlējāmies paskatīties no nedaudz cita skatupunkta, un parādīt to arī daudzajiem Latvijas hokeja draugiem. Mums pašiem šis šķita interesants darbs un iespēja apliecināt sev, ka spējam paveikt arī ko lielāku. Ceram, ka mūsu veikumu novērtēs arī citi," pauž viens no īsfilmas autoriem un veidotājiem Jānis Celmiņš.

"Sandis Ozoliņš ir elks un paraugs daudziem jaunajiem sportistiem. Neslēpjam arī savu cieņu pret šo spilgto Latvijas sporta personību, tāpēc filma lielā mērā ir veidota par un ap viņa atgriešanos izlases rindās. Sandis vienmēr ir uzsvēris, ka visi viņa panākumi ir tikai un vienīgi komandas nopelns, tāpēc ceram, ka šoreiz pārējie izlases hokejisti mums piedos, viņiem nācies palikt nelielā Sanda ēnā," piebilst īsfilmas galvenais operators, montāžists un līdzautors Kristaps Driķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!