Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei Pekinas olimpisko spēļu turnīra pirmajā mačā ar Zviedriju vajadzēs spēlēt disciplinēti un svarīgi būs realizēt savus metienus, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlase olimpisko hokeja turnīru uzsāks ceturtdien ar maču pret Zviedriju, bet trešdien komanda pilnā sastāvā aizvadīja noslēdzošo treniņu.

Lai gan daudzi hokejisti pēdējā mēneša laikā nav devušies laukumos oficiālajās spēlēs un citiem sezona bijusi saraustīta, visas izlases ir vienādā situācijā, atzina Vītoliņš. "Galvenais ir ieiet spēlē un nepārspēlēt ar īsām maiņām, lai kaut kur neaizelstos. Viss būs atkarīgs no mums pašiem, cik mēs būsim gatavi katrai konkrētai situācijai," teica Vītoliņš.

Pirmdien Latvijas izlase Pekinā aizvadīja pirmo un vienīgo treniņspēli, tiekoties ar Dāniju. Stundu notikušajā mačā nosacītajā pamatlaikā tika gūti tikai vieni vārti.

"Aizvakardienas spēle parādīja mūsu kļūdas, bet šodien to visu video parādījām treniņā. Varējām izdarīt secinājumus, kāpēc mēs zaudējām un maz guvām vārtus. Treniņš varbūt nebija tik ilgs, lai vēlreiz un vēlreiz visam izietu cauri, bet momenti tika akcentēti. Cerams, ka puiši šajā īsajā laikā to sapratīs," atzina Vītoliņš.

Spēles disciplīna un momentu realizācija ir tas, kas Latvijas izlasei īpaši jāņem vērā, uzsvēra Vītoliņš. "Jāvairās noraidīties, jo tomēr, spēlējot pieci pret pieci, vārtus iemest ir grūtāk nekā vairākumā. Ja paši vēl dabūsim kādu vairākumu, tas vien var kaut ko dot. Tāpat svarīga ir metienu realizācija. Mačā pret dāņiem bija pāris simtprocentīgi momenti, kurus nerealizējām. Saprotam, ka pret zviedriem, iespējams, būs vēl mazāk metienu," skaidroja Vītoliņš.

Olimpiskais turnīrs aizritēs uz mazā laukuma, kas daudziem Eiropā spēlējošajiem hokejistiem ikdienā ir neierasts. "Varbūt pat mums ir priekšrocība, jo mūsu spēlētāji lielākoties spēlē KHL, kur ir mazie laukumi, savukārt tiem, kuri spēlē citur Eiropā, tas var radīt nelielas problēmas. Mazajos laukumos spēle ir intensīvāka un skatāmā. Tā jau ir mazo laukumu specifika, ka dinamiskā spēlē viss izšķiras mazās niansēs," stāstīja Vītoliņš.

Pirmajā spēlē Latvijas izlases vārtus sargās Ivars Punnenovs.

Latvijas izlase olimpisko spēļu turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!