Foto: AP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlasei Soču olimpisko spēļu turpinājumā nāksies iztikt bez sava kapteiņa Henrika Zeterberga, kuram sāpes sagādā muguras starpskriemeļu diska nobīde.

Pašreizējā pasaules čempionvienība Zviedrija Olimpiādē sacenšas vienā apakšgrupā ar Latvijas izlasi.

Par hokejista traumu vispirms vēstīja viņa pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Detroitas "Red Wings", uzsverot, ka 33 gadus vecais uzbrucējs ceturtdien izlaidis komandas treniņu Sočos, kā arī nav piedalījies izlases kopbildes tapšanā.

Lai arī Zviedrijas mediji jau ceturtdienas vakarā vēstīja, ka uzbrucējs Olimpiādē vairs nevarēs piedalīties, izlases vadība šo informāciju neapstiprināja. Tā uzsvēra, ka tikai piektdien tiks pieņemts lēmums, vai viņš dosies laukumā mačā pret Šveices izlasi, kuras sākums paredzēts plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Tomēr piektdienas rītā par Zeterberga izstāšanos no turnīra vēsta populārais laikraksts "Aftonbladet", kuram šo informāciju apstiprinājuši vairāki izlases vadības pārstāvji, kā arī pats hokejists.

Muguras savainojumu dēļ Zeterbergs, kurš ir arī "Red Wings" komandas kapteinis, šosezon izlaidis 13 NHL regulārā čempionāta spēles.

Trešdien uzbrucējs piedalījās Zviedrijas izlases pirmajā spēlē pret Čehiju, kad laukumā pavadīja 18 minūtes, guva vienus vārtus un uzvarēja septiņos no 16 iemetieniem, palīdzot komandai tikt pie panākuma ar 4:2.

Izlases kapteiņa funkcijas pārņēmis aizsargs Niklass Kronvals, kurš arī spēlē "Red Wings" komandā.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām labākajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!