Foto: TASS/Scanpix/LETA
Par Pekinas ziemas olimpisko spēļu čempioniem daiļslidošanas komandu sacensībās pirmdien kļuva sportisti no Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandas.

Par sacensību spožāko zvaigzni kļuva 15 gadus vecā Kamila Vaļijeva, kura savā olimpiskajā debijā uzrādīja labāko rezultātu gan īsajā, gan izvēles programmā, gūstot 20 no 74 KOK komandas izcīnītajiem punktiem, kas sagādāja zelta medaļu.

Pusaudze arī iegāja šī sporta veida vēsturē, jo viņa kļuva par pirmo sieviešu daiļslidotāju, kuri izdevies izpildīt četrkāršo lēcienu. Turklāt viņa to paveica divreiz.

KOK komandā zelta medaļu bez Vaļijevas kaklā kāra arī Marks Kondratjuks, pāris Anastasija Mišina un Aleksandrs Gaļļjamovs, kā arī Viktorija Siņicina un Ņikita Kacalapovs, kuri startēja dejās uz ledus.

ASV daiļslidotāji izcīnīja sudraba medaļas, summā sakrājot 65 punktus. Amerikāņus pārstāvēja Neitens Čens, Karena Čena, Medisone Habela un Zakarijs Donohjū, kā arī Aleksa Knīrima un Brendons Freizīrs.

Savukārt bronzas godalga ar 63 punktiem pienācās Japānas izlasei (Šoma Uno, Vakaba Higuči, Misato Komatcubara/Tims Koleto un Riku Miura/Rjuiči Kihara).

Otrā sacensību diena iesākās ar pāru izvēles programmu, kur visaugstāk ar 145,20 punktiem tika novērtēts ROC duets Anastasija Mišina un Aleksandrs Gaļļjamovs. Otrais bija Japānas pāris Riku Miura/Rijuči Kihara ar 139,60 punktiem, bet trešo vietu ieņēma mājinieku ķīniešu duets Pena Čena un Dziņs Jans ar 131,75 punktiem.

Savukārt dienas otrajā disciplīnā pāri sacentās dejās uz ledus, izpildot izvēles programmu. Šajās sacensībās augstāko vērtējumu 129,07 punkti saņēma ASV pāris Medisone Čoka un Evans Beitss, otrajā vietā ar 128,17 punktiem bija ROC duets Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs. Tikmēr trešo pozīciju ieņēma kanādieši Paipera Gilesa un Pols Porjē ar 124,39 punktiem.

Noslēdzošajās sacensībās, kas bija izvēles programma dāmām, vēlreiz teicamu sniegumu parādīja ROC daiļslidotāja Kamila Vaļijeva, kura pat pēc kritiena apsteidza otrās vietas ieguvēju par 30 punktiem, tiekot novērtētai ar 178,92 punktiem. Otro vietu ieņēma japāniete Kaori Sakamoto ar 148,66 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Kanādas daiļslidotāja Madlēna Skizasa ar 132,04 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!