Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) trešdien paziņoja, ka pieņemtas 22 Krievijas sportistu sūdzības par viņiem piespriestajiem sodiem, informē CAS.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) diskvalificēja visus šos 22 sportistus no dalības olimpiskajās spēlēs par Krievijā realizēto masveida dopinga programmu. Šiem sportistiem SOK atņēma izcīnītās medaļas, bet attiecīgo sporta veidu federācijām likts mainīt sacensību rezultātus. Visiem šiem 22 sportistiem uz mūžu ir liegta dalība jebkādā statusā olimpiskajās spēlēs.

Starp šiem 22 sportistiem ir arī Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, kā arī bobsleja piloti Aleksandrs Zubkovs un Aleksandrs Kasjanovs. Pēc Tretjakova diskvalifikācijas Soču olimpisko spēļu zelts pienāksies Latvijas skeletonistam Martinam Dukuram, bet bronza – Tomasam Dukuram. Savukārt bobsleja sacensībās pēc piespriestajiem sodiem četriniekos par olimpiskajiem čempioniem kļūs Oskara Melbārža kvartets, bet divniekos bronza pienāksies Melbārdim un Daumantam Dreiškenam.

Kā norāda CAS, arbitrāžas procedūras tiks uzsāktas par katru no šiem 22 sportistiem, bet tuvākajās dienās iesaistītās puses tiks informētas par nākamajiem soļiem lietu izskatīšanā. Visi sportisti aicinājuši CAS galējo lēmumu pieņemt līdz 2018. gada ziemas olimpisko spēļu sākumam.

SOK sportistus diskvalificēja jau iepriekš - vēl pirms otrdienas, kad SOK nolēma diskvalificēt Krievijas Olimpisko komiteju no ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, bet ļaut "tīrajiem" krievu sportistiem startēt olimpiskajās spēlēs kā neatkarīgiem sportistiem, bet visās ceremonijās Krievijas himnas vietā skanēs olimpiskā himna.

Prasības CAS iesnieguši: Aleksandrs Zubkovs (bobslejs), Marija Orlova (skeletons), Dmitrijs Trunenkovs (bobslejs), Olga Viļuhina (biatlons), Aleksejs Negodailo (bobslejs), Jana Romanova (biatlons), Aleksandrs Kasjanovs (bobslejs), Aleksandrs Ļegkovs (distanču slēpošana), Aleksejs Puškarevs (bobslejs), Jevgeņijs Belovs (distanču slēpošana), Ilvirs Kuzins (bobslejs), Maksims Vilegžaņins (distanču slēpošana), Olga Stuļņeva (bobslejs), Aleksejs Petuhovs (distanču slēpošana), Aleksandrs Tretjakovs (skeletons), Jūlija Ivanmova (distanču slēpošana), Sergejs Čudinovs (skeletons), Jevgeņija Šapovalova (distanču slēpošana), Jeļena Ņikitina (skeletons), Olga Fatkuļina (ātrslidošana), Olga Potilicina (skeletons), Aleksandrs Rumjancevs (ātrslidošana)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!