Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu divnieki Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš otrdien ieņēma vietas pirmajā desmitniekā pēdējos Soču olimpisko spēļu treniņbraucienos.

Dienas pirmajā treniņā vislabāk veicās Šiciem, kuri trasi nobrauca 50,132 sekundēs, uzrādot sesto labāko rezultātu. Sasniegtais bija par 0,552 sekundēm sliktāks rādītājs nekā treniņbrauciena uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam, kuri šosezon triumfēja Pasaules kausa ieskaitē.

Savukārt Gudramovičs/Kalniņš bija uzreiz aiz brāļiem Šiciem - septītajā vietā -, no līderiem atpaliekot par 0,685 sekundēm.

Dienas otrajā treniņā labāks brauciens jau padevās Gudramovičam/Kalniņam, kuri bija sestie, tiem pašiem Vendlam/Ārltam piekāpjoties par 0,357 sekundēm.

Tikmēr Šici bija astotie - 0,424 sekundes aiz vāciešiem.

Kā ziņots, pirmajos divos treniņos svētdien brāļi Šici divreiz ieņēma otro vietu, bet pirmdien viņi sasniedza attiecīgi ceturto un otro rezultātu. Savukārt Gudramovičs un Kalniņš svētdien divu braucienu summā bija 18.vietā, bet pirmdien viņi braucienos ieņēma 15. un trešo pozīciju.

Zīmīgi, ka visos treniņbraucienos uzvarēja Vendls un Ārlts.

Starti kamaniņu divniekiem Sočos iecerēti trešdien.

Brāļu Šicu divnieku ekipāžai šī ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļām atgriezušies jau piecas reizes iepriekšējo sešu gadu laikā. 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sezonās. Tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuši komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetē, turklāt pēdējā no tām vēl janvārī tika izcīnīta Siguldā. Tikmēr Gudramovičam un Kalniņam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet starp pasaules labākajiem viņiem joprojām nav izdevies iekļūt.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!