Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada Soču Ziemas olimpisko spēļu daiļslidošanas komandu sacensībās, iespējams, notikusi neatļauta vienošanās starp Krievijas un ASV tiesnešiem, vēsta Francijas izdevums "L'Equipe".

Pēc franču laikraksta rīcībā esošas informācijas komandu sacensību pāru dejās īsajā programmā Krievijas un ASV tiesneši palīdzējuši uzvarēt amerikāņiem Merilai Deivisa un Čārlijam Vaitam. Tas tika darīts, lai neuzvarētu kanādiešu pāris Tesa Virtū un Skots Moirs.

Šāds iznākums neļāva Kanādai komandu sacensībās vēl vairāk samazināt kopvērtējuma punktu deficītu. Svētdien tiks noskaidroti medaļu ieguvēji komandu sacensībās. Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Krievijai ir 47 punkti un pirmā vieta, bet Kanādai – 41 punkts un otrā vieta. Svētdien notiks izvēles slidojumi vīriem, dāmām un dejās uz ledus, noskaidrojoties medaļu ieguvējiem.

"Mēs olimpiskajās spēlēs mēģinām rādīt savu labāko sniegumu, tāpēc šādām lietām mūs nevajadzētu satraukt," sacīja kanādietis Moirs.

Tikmēr amerikāniete Deivisa uzsvēra, ka par to dzird pirmo reizi un izteicās, ka šāda vienošanās starp tiesnešiem diezin vai pastāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!