Foto: AFP/Scanpix
18 gadus vecā amerikāņu kalnu slēpotāja Mikaela Šifrina piektdien uzvarēja olimpiskajās slaloma sacensībās, kļūstot par jaunāko olimpisko čempioni šīs disciplīnas vēsturē.

Sacensību vadībā Šifrina izvirzījās ar iespaidīgu rezultātu pirmajā braucienā, krietni apsteidzot pieredzējušās Mariju Heflu-Rīšu un slovēnieti Tīnu Mazi.

Otrajā braucienā, kad sportistes startē apgrieztā secībā un trases kvalitāte ir nozīmīgi pasliktinājusies, situācija kopvērtējumā mainījās dramatiski - no līderu trijnieka vien Šifrinai izdevās saglabāt savu pozīciju. Izcilu rezultātu uzrādīja austriete Marlīza Šīlda, kura no sestās vietas pacēlās uz sudraba pozīciju, un Šifrinu glāba tikai tas, ka pirmajā braucienā Šīlda viņai zaudēja pusotru sekundi. Arī amerikāniete trasē kļūdījās, taču spēja izvairīties no kritiena un finišā saglabāja 0,53 sekunžu pārsvaru.

Bronzas medaļa tika vēl vienai austrietei Katrīnai Cetelai, kura pēc pirmā brauciena bija tikai septītā.

Hefla-Rīša šīs sacensības noslēdza ceturtajā vietā, Maze - astotajā.

Teicamus rezultātus parādīja abas Latvijas sportistes Linda Gasūna un Agnese Āboltiņa. Pieredzējušākā Gasūna divu braucienu summā izcīnīja 30. vietu, bet 18 gadus vecā olimpiskā debitante Āboltiņa ieņēma 37. vietu.

Arī šī kalnu slēpošanas disciplīna izrādījās pārāk smaga un sarežģīta daudzām sportistēm - no 86 slēpotājām abus braucienus pabeidza vien 49 dalībnieces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!