Foto: AP/Scanpix/LETA

Svētdien, 11. februārī, ar trešo un ceturto braucienu noslēdzās Phjončhanas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā vīriešiem, 19 gadus vecais Latvijas braucējs Kristers Aparjods ierindojās 11. vietā, bet Inārs Kivlenieks noslēdza labāko divdesmitnieku.

Pirmo sacensību dienu Kristers Aparjods noslēdza septītajā vietā, bet pēc trešā brauciena noslīdēja uz devīto pozīciju. Diemžēl arī ceturtais brauciens nebija tik veiksmīgs kā pirmie divi un savas debijas sacensības olimpiskajās spēlēs Aparjods noslēdza 11. vietā.

Inārs Kivlenieks trešajā braucienā izrāva tiesības startēt arī ceturtajā, kurā piedalās labākie 20 sportisti, taču arī viņš nenosargāja savu 18. vietu un šīs olimpiskās spēles noslēdza 20. pozīcijā.

Trešais Latvijas sportists Artūrs Dārznieks ceturtajam braucienam nekvalificējās un sacensības pabeidza 24. vietā.

Dramatiska izrādījās cīņa par zeltu — vācietis Fēlikss Lohs pēc trim braucieniem bija iekrājis pieklājīgu 0,192 sekunžu pārsvaru pār otrās vietas īpašnieku, amerikāni Krisu Mazdzeru, bet pār trešajā vietā esošu austrieti Dāvidu Gleiršeru pārsvars bija pat 0,212 sekundes. Taču vācietis ceturtajā braucienā pieļāva rupju kļūdu sarežģītākajā trases vietā, devītajā virāžā, un pazaudēja ne tikai pirmo vietu, bet cerības uz jebkādu medaļu. Braucienā Loham priekšpēdējais, 19. rezultāts, bet kopvērtējumā tikai piektā vieta.

Aizvadījis teicamu pēdējo braucienu, zelta medaļu ieguva Gleiršers, sudraba pozīciju saglabāja Mazdzers, bet pavisam bez medaļas Vācijas izase nepalika — bronzas godalgu saņēma Johaness Ludvins, kurš četru braucienu summā tikai par 0,002 sekundēm pārspēta itāli Dominiku Fišnalleru. Olimpisko sešinieku noslēdza kanādietis Sems Ednijs.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!