Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods nebija priecīgs par piekto vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, jo viņš pats sev izvirza augstākus mērķus, viņš pēc sacensībām sacīja intervijā Latvijas Televīzijai.

Jau vēstīts, ka Aparjods līdz pēdējam braucienam cīnījās par bronzas medaļu, taču kļūda trases beigu daļā ceturtajā braucienā viņam liedza tikt pie godalgas.

"Vispār šoreiz spriedzi neizjutu. Gribēju vienkārši izdarīt to, ko vajadzēja izdarīt," sajūtas pirms izšķirošā brauciena raksturoja Aparjods. "Šoreiz sanāca no tās sērijas: "Gribēju kā labāk, sanāca kā vienmēr". Ko lai saka? Tāds ir sports. Kādam jāzaudē, kādam jāuzvar. Šoreiz es zaudēju. Jādomā tagad jau uz priekšu, izmainīt vairs neko nevar."

"Līdz galam nav izdevies izmantot to potenciālu. Komanda mums ir perfektā līmenī, vajadzēja tikai sakārtot savus braucienus. Visam bija jābūt kārtībā," sarunā ar LTV pauda Aparjods.

Analizējot pieļauto kļūdu, Aparjods skaidroja, ka viņš esot pārāk riskējis: "Pavērojot pirmo trīs braucienu video analīzi, es tajā virāžā nedaudz par daudz nācu ārā, kas kamanām deva tendenci iet uz iekšējo malu, bet tas bija riskanti. Ja aizskar to vietu, tad uzreiz kamanas tiek mestas uz āru. Un tad var visādi sanākt. Gāju uz risku, bet tas neatmaksājās."

Pirms četriem gadiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Aparjods ierindojās 11. pozīcijā, tomēr progress pēc šāda iznākuma šajās sacensībās sportistu pārāk neiepriecināja.

"Ja salīdzina ar pagājušajām spēlēm, ir divkāršs progress, bet piektā vieta nav tas, uz ko es eju. Par to medaļas nedala," teica Aparjods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!