Foto: F64
19 gadus vecais Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjpods pēc olimpiskajā debijā izcīnītās 11. vietas nebija saskumis, tomēr cerējis uz vietu desmitniekā un varbūt pat sešiniekā.

Aparjods cerīgi iesāka olimpiskās sacensības, pirmajā dienā abos braucienos uzrādot sesto labāko laiku summā bija septītais. Tomēr otrajā dienā pēc trešā brauciena noslīdēja uz devīto vietu, bet pēdējā braucienā noslīdēja vēl par divām pozīcijām zemāk.

"Tagad ir tā sajūta, ka pa daudz gribējās. Citreiz ir tā – ja pa daudz gribās, tad kaut kas pietrūkst. Bet nav ko nodurt galvu. Man tās ir pirmās spēles, ir 11. vieta. Gribējās desmitnieku, tēmēju uz augstāku rezultātu, bet esmu apmierināts. Viss ir labi," žurnālistiem sacīja Aparjods.

Runājot par otrajā dienā veiktajiem braucieniem, Aparjods atklāj, ka kamanās nekādus lielos uzlabojumus neveica. Tāpat sajūtas bijušas tikpat lieliskas kā pirmajā dienā, bet tomēr kaut kas nav izdevies. "Ceturtais brauciens bija vistrakākais. Visas trases garumā kļūdījos, kopā viss summējās un neļāva uzrādīt labu laiku."

"Domāju, ka šoreiz kamanas nebija vainīgas. Par to, kas bija trešajā un ceturtajā braucienā, vainu varu novelt uz sevi," paškritisks bija Aparjods, piebilstot, ka pēdējā braucienā uznākušais sniegs (pirmo reizi Phjončhanas olimpiskajās spēlēs) nebija traucēklis. "Ja godīgi – bija doma tikt desmitniekā. Bet pa šo nedēļu, braucot, skatoties (trasi) un redzot, kā citiem gāja, galvā bija doma par TOP 6. TOP 3 bija grūti, bet TOP 6 vajadzēja."

Lai gan Aparjods nav daudz saskumis par ieņemto 11. vietu, izvērtējot visu sportists tomēr atzīst – vairāk tomēr esot sarūgtinājums. "It kā sezonas gaitā esmu pierādījis, ka varu ielauzties starp tiem pasaules labākajiem. Gribējās jau to desmitnieku, vai ko labāku. Bet kopumā 11. vieta ir ļoti labi. Man ir pirmās spēles, tāpēc nav ko pārmest. Viss notiek, kā jānotiek."

Aparjods uzsvēra sacensību atmosfēru, kas viņam deva papildus stimulu braucienus un radīja svētku sajūtu. Galvenā doma pēc sacensībām sportistam bija atgriezties viesnīcā un paēst. Pēc tam viņš koncentrēsies komandu stafetei, bet pēc olimpiskajām spēlēm sāks strādāt un gatavoties nākamajai sezonai. "Nav ko atslābt. Ir daudz ko strādāt pie tehnikas. Nedrīkst atpalikt, jātiek augstāk par šo 11. vietu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!