Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apelāciju par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piemēroto diskvalifikāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) ir iesnieguši 42 no 43 sodītajiem Krievijas sportistiem, informē CAS pārstāvji.

Krievijas sportisti ir iesnieguši vienotu pieteikumu un tiesas lēmums šajā lietā gaidāms ne vēlāk kā 31. janvārī, teikts CAS izplatītajā paziņojumā.

"CAS ir iesākta arbitrāžas procedūra par katru no sportistiem. Lietas tiks izskatītas saistīti un kopējā noklausīšanās notiks nedēļā, kas sākas ar 22. janvāri. Šobrīd paredzams, ka CAS galīgo lēmumu paziņos 31. janvārī vai ātrāk," teikts paziņojumā.

Pagaidām nav zināms, vai lietā kā liecinieks piedalīsies ziņotājs, bijušais Maskavas Antidopinga aģentūras vadītājs Grigorijs Rodčenkovs, uz kura liecībām balstīta SOK apsūdzība. Viņš atrodas ASV liecinieku aizsardzības programmā.

Pieteikumu termiņš dalībai 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir 28. janvāris.

Vienīgais sodītais Krievijas sportists, kas nav iesniedzis apelāciju, ir bobslejists Maksims Belugins.

Kā ziņots, izmeklēšana par dopinga mahinācijām 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs ierosināta pret 46 sportistiem, no tiem 42 ir piespriesta SOK diskvalifikācija. Attaisnoti pagaidām ir tikai trīs sportisti – daiļslidotāja Adelīna Sotņikova, hokejiste Anna Šohina un ātrslidotājs Deniss Juskovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!