Foto: International Bobsleigh & Skeleton Federation (IBSF)
Par ASV olimpiskās komandas karognesēju Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā izvēlēta bobslejiste Elana Meijersa Teilore, taču viņa nevarēs piedalīties svinīgajā ceremonijā, jo joprojām atrodas izolācijā pēc saslimšanas ar Covid-19.

Bobslejiste jau 27 janvārī ieradusies Pekinā, bet divas dienas vēlāk viņai bijis pozitīvs Covid-19 tests. Kā paredz sanitārais protokols, Meijersa Teilore izolējusies, lai gan slimība ir asimptomātiska. Tomēr sportistei nav vēl bijusī divi negatīvi testi pēc kārtas, līdz ar to viņa spiesta dzīvot izolēti un nedrīkst atgriezties olimpiešu "burbulī".

Tā kā Meijersa Teilore neies atklāšanas ceremonijā, tad ASV karogu 4. februārī Pekinas olimpiskajā stadionā nesīs ātrslidotāja Britānija Bouva, bet vēl ASV karogu nesīs kērlingists Džons Šasters.

"Tas ir liels pagodinājums, ka citi olimpieši izvēlējās mani par karognesēju. Lai gan nevarēšu nest karogu un iet kopā ar visu ASV komandu, Britānija manā vārdā ir pelnījusi iet mūsu delegācijas priekšgalā," saka Meijersa Teilore.

ASV Bobsleja un skeletona federācija cer, ka Meijersa Teilore spēs atveseļoties un piedalīsies olimpiskajās spēlēs. Sieviešu bobsleja sacensības risināsies tikai 18. un 19. februārī. 37 gadus vecā Meijersa Teilore 2010. gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, bet 2014. un 2018. gadā kļuva par olimpisko vicečempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!