Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš uz Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīru līdzi ņems trīs rezervistus, lai arī maksimāli iespējamais rezervistu skaits bija seši spēlētāji, vēsta laikraksts "Diena".

Vītoliņš izvēlējies ka ar 25 pamatsastāvā iekļautajiem hokejistiem uz Pekinu kā rezervisti dosies Daniels Bērziņš, Gints Meija un Nauris Sējējs. Latvijas izlases galvenais treneris neņēma maksimāli pieļaujamo rezervistu skaitu, jo tas ļaus treniņos saglabāt nepieciešamo intensitāti. Kad uz ledus esot pārāk daudz spēlētāju, tas traucē treniņu procesam, viņš skaidroja "Dienai".

"Jācer, ka ar šiem spēlētājiem pietiks. Protams, visādi var gadīties, un tad man pārmetīs, ka neesmu izmantojis maksimālo spēlētāju skaitu," pauda Vītoliņš.

Viņš arī kritizēja Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF), jo tā nepalīdzēja valstsvienībām spēlētājus atbrīvot no klubiem, piemēram, nosakot konkrētu datumu spēlētāju laišanai uz izlasi. Bija problēmas ar Zviedrijā un Čehijā spēlējošajiem hokejistiem, jo klubiem bija jāskaidro, kāpēc spēlētājs izsaukts uz valstsvienību.

Latvijas izlase, gatavojoties 2022. gada Pekinas olimpiskajam hokejam turnīram, aizvadīs divas pārbaudes spēles. 5. februārī Latvijas hokeja izlase spēkosies ar 2018. gada olimpiskajiem čempioniem – Krievijas olimpisko atlētu komandu. Šī spēle norisināsies "National Indoor Stadium" (NIS) sacensību arēnā, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.13:45. Tikmēr otrajā cīņā 7. februārī Harija Vītoliņa padotie mērosies spēkiem ar Dānijas komandu. Šī spēle tiks aizvadīta NIS treniņu hallē, un pēc Latvijas laika sāksies plkst.11:15. Šīs būs pēdējās divas Latvijas hokeja izlases spēles pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlase Pekinas olimpisko turnīru atklās 10. februārī, kad tiksies ar Zviedriju, dienu vēlāk spēkosies ar Somiju, bet 13. februārī aizvadīs cīņu ar Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!