Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Pekinas olimpisko spēļu čempionu ātrslidošanā 1000 metru distancē piektdien, 18. februārī, kļuva Tomass Krols no Nīderlandes, kurš savai sudraba medaļai 1500 metros tagad klāt pielika zeltu.

29 gadus vecais sportists 13. skrējienā startēja kopā ar norvēģi Hāvardu Holmefjordu Lorencenu, kurš beigās tika pie bronzas. Nīderlandes ātrslidotāja laiks bija viena minūte un 7,92 sekundes, bet Lorencens tobrīd izvirzījās otrajā vietā, Krolam zaudējot 0,56 sekundes.

Krols par savu uzvaru nevarēja būt drošs līdz pat pēdējā skrējiena pēdējiem apmēram 200 metriem. Pēdējā skrējienā pirms pēdējā apļa krietni ātrāks bija Krola tautietis Kai Verbijs, bet ātrāk par Krola laiku slidoja arī kanādietis Lorēns Dibrils. Tomēr pēc priekšpēdējā pagrieziena Verbijs burtiski apstājās, visticamāk, krampju dēļ. Dibrils pēdējos apmēram 200 metros nespēja noturēt ātrumu, bet finišā spēja izcīnīt sudrabu, Krolam zaudējot 0,40 sekundes.

Septīto vietu 1000 metros izcīnīja igaunis Martens Līvs, kurš tādējādi bija otrs labākais olimpietis Pekinā Igaunijas delegācijas sastāvā. Labākos rezultātus Igaunijas delegācijas rindās Pekinā sasniedza talantīgā frīstailiste Kellija Sildaru, kura bija trešā "slopestyle" disciplīnā un ceturtā "halfpipe" disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!