Foto: AFP/Scanpix
Trīskārtējam olimpiskajam čempionam tramplīnlēkšanā, austrietim Tomasam Morgenšternam, kurš salīdzinoši nesen piedzīvoja smagu kritienu, ceturtdien oficiāli dota atļauja piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs.

Morgenšterns 10.janvārī treniņa laikā piedzīvoja kritienu, pēc kura nonāca bezsamaņā. Viņš tika aizvests uz slimnīcu un atlabšana notika gana ātri, lai sportists varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs, turklāt tam zaļo gaismu deva arī ārsti.

Smagā kritiena rezultātā sportists savainoja galvaskausu un plaušas, bet pēc tam sacensībās viņš nav startējis.

Austrijas delegācija paziņojusi, ka medicīniskā un sportiskā ziņā Morgenšterns ir labā formā. Paredzams, ka viņš startēs lēcienos no vidējā tramplīna.

Morgenšterns divas reizes triumfēja 2006.gada Turīnas Olimpiādē, kad bija labākais individuālajās un komandu sacensībās no lielā tramplīna, bet četrus gadus vēlāk vēlreiz uzvarēja komandu sacensībās no lielā tramplīna.

Soču Olimpiādes individuālās sacensības uz vidējā kalna plānotas svētdien, bet uz lielā kalna sportisti sacentīsies 15.februārī. Savukārt komandu sacensības risināsies vēl divas dienas vēlāk.

Morgenšterns 2008. un 2011.gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēj, bet pirms trim gadiem triumfēja prestižajā Četru tramplīnu turnejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!