Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrijas kalnu slēpotāji svētdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja uzvaru jaukto komandu sacensībās paralēlā slaloma.

Finālā austrieši, kuru rindās startēja Katarīna Trupe, Štefans Brenšteiners, Katarīna Līnsbergere un Johanness Štrolcs, finālā spēkojās ar Vāciju neizšķirti 2-2, taču kopējais laiks bija labāks Austrijas sportistiem.

Vispirms Trupe piekāpās Lēnai Dirrai, bet pēc tam Brenšteiners uzvarēja Juliānu Rauhfusu. Izšķirošais izrādījās trešais duelis, kurā Vācijas kalnu slēpotāja Emma Aihere nefinišēja, austriešiem nodrošinot uzvaru.

Austrijas sportisti uzvarēja ceturtdaļfinālā Slovākiju ar 3-1, bet pusfinālā ar cīnījās ar norvēģiem, noslēdzot cīņu neizšķirti 2-2, taču kopējā laikā austriešiem bija iekrāts lielāks pārsvars.

Tikmēr bronzas medaļu izcīnīja Norvēģija, kas mazajā finālā cīnījās neizšķirti 2-2 ar ASV, tomēr norvēģiem kopējais laiks izrādījās labāks nekā pretiniekiem un ASV titulētā kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina palika bez godalgas Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka komandu sacensībām vajadzēja notikt sestdien, taču spēcīgā vēja dēļ tās tika pārceltas uz svētdienas rītu.

2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kad šīs sacensības debitēja olimpisko spēļu programmā, labākie bija šveicieši, otro vietu ieņēma austrieši, bet pie bronzas tika Norvēģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!