Foto: LETA

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika bija diezgan noskumusi par savu sniegumu 7,5 kilometru sprinta sacensībās Pekinas olimpiskajās spēlēs, norādot, ka pēdējā laikā viņai klājies diezgan smagi, viņa stāstīja intervijā Latvijas Televīzijai un portālam "lsm.lv".

Jau vēstīts, ka Bendika ar trīs kļūdām šaušanā sprintu noslēdza 50. pozīcijā, kas deva vietu iedzīšanas sacensībās.

"Centos būt pārliecināta, cerēju, ka izdosies nobraukt sacensības pašai sev, bet kārtējo reizi pati sev zaudēju," pēc sacensībām intervijā Latvijas Televīzijai un "lsm.lv" atzina Bendika. Viņa savas kļūdas šaušanā skaidroja ar pārliecības trūkumu un tehniskajām niansēm. "Vajadzēja izšaut, bet kaut kā neizdevās."

Pirms olimpiskajām spēlēm Latvijas vienīgās pārstāves olimpiskajās biatlona sacensībās ietekmēja saslimšana, un tagad viņa izjūt pārliecības trūkumu.

"Pēdējās nedēļas nav gājušas tā, kā gribētos. Bija slimošana, kas tagad psiholoģiski ietekmē, jo uz galveno startu es neesmu labākajā sportiskajā formā. Bija diezgan grūti mentāli saņemties, visus gadus uz galvenajiem startiem izdevās ļoti veiksmīgi sagatavoties, bet šogad daudzas lietas ir nogājušas greizi," Bendika turpināja.

"Pati fiziski neesmu jutusies labi. Tā slimība, kas man bija, braucot uz šejieni, deva pat neziņu, vai varēšu startēt olimpiskajās spēlēs. Tas fiziski ir atstājis ietekmi. Cerējām, ka mana fiziskā forma nebūs ietekmēta, bet diemžēl es nejūtos tik labi, cik man vajadzētu justies," biatloniste neslēpa. "Centāmies dot organismam daudz vairāk atpūtu, diemžēl tas neko daudz nav līdzējis."

Viņa norādīja, ka iedzīšanas sacensībās viņa nevar neko zaudēt. Viņa mēģinās izbaudīt vēl vienu olimpisko startu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!