Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pirms iedzīšanas sacensībām sev bija izvirzījusi mērķi aizvadīt labas šaušanas, tomēr tas neizdevās, pieļaujot septiņas kļūdas. Viņa pēc sacensībām sarunā ar "lsm.lv" un Latvijas Televīziju stāstīja, ka nav jutusi šāvienus.

Jau vēstīts, ka Bendika iedzīšanas sacensībās svētdien ierindojās 48. pozīcijā, četrās šaušanās pieļaujot sešas kļūdas. Ar šīs sacensībām viņa noslēdza savus startus biatlonā, taču viņa vēl gatavojas startēt distanču slēpošanas 30 km distancē.

"Rokas bija tik nosalušas, ka nejutu šāvienus. Tāpēc nesanāca," "lsm.lv" un Latvijas Televīzijai skaidroja Bendika. "Cīnījos līdz galam un darīju, ko varēju."

Bendikai šīs bija trešās sacensības trīs dienu laikā, tomēr viņai ir pieredze startēt tik bieži un neattaisnojās ar nogurumu.

"Jāmēģina atrast labāks veids, kā psiholoģiski pieiet startiem, lai justos vēl stiprāka. Jāturpina cīnīties, jo ne vienmēr sanāk vienvirziena kustība uz augšu," teica vienīgā Latvijas biatloniste olimpiskajās spēlēs. "Tāds ir sports. Kādreiz ir jāpiedzīvo kritums, lai kāptu vēl augstāk."

Jau iepriekš ziņots, ka pirms došanās uz olimpiskajās spēlēm Bendika bija apslimusi, un tagad viņa papildināja, ka slimoja ar Covid-19, un tā sekas izjūt joprojām.

"Tas atstāja iespaidu uz sirdi. Būtu prātīgi, aizbraucot mājās, to apskatīt, lai nepaliek sliktāk. Sākotnēji nekas neliecināja, ka varētu būt atstāta slikta ietekme uz sirdi," skaidroja Bendika. Taču spēks viņai vēl ir palicis, lai pieveiktu 30 km distanci slēpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!