Foto: F64
Latvijas biatloniste Baiba Bendika pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā starta atzina, ka tik ātri 10 km iedzīšanu nebija braukusi, bet visu sarežģījuši laika apstākļi.

Kā ziņojām, Bendika pirmdien iedzīšanā ar trīs kļūdām šaušanā ieņēma 33. vietu, pēc sprinta, kurā viņa ieņēma 39. vietu, pakāpjoties pa sešām pozīcijām.

"Daudz nepakāpos. Jāatzīst, ka īpatnējs starts, jo bija sarežģīti uzkāpt augstāk. Ar ātrumu distancē bija grūti ko panākt, jo visām distancē bija liels ātrums. Distance pati par sevi bija ātra. Tik ātru iedzīšanu vēl nekad nebiju braukusi," secina Bendika.

Phjončhanā rīts sākās ar kalnu slēpošanas sacensību atcelšanu. Vēlāk pavīdēja ziņas, ka lielā vēja un nepiemērotu laika apstākļu dēļ varētu nenotikt arī biatlona sacensības, tomēr Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) neko tādu nelēma. "Nepieļāvu tādu variantu. Vējš bija liels, bet oficiālās ziņas no IBU par atcelšanu nebija. Bet es tam nepievērsu uzmanību."

"Piešaudē bija traki, jo nevarēja saprast – vējš iepūš tā, ka neko nesaproti. Pirms starta pat bija sajūta, ka neesi neko piešāvis. Prieks, ka distancē (šaušanā) izdevās pareizi noreaģēt un izšaut diezgan labi," norāda biatloniste, piebilstot, ka šādos laika apstākļos nekādas lielās korekcijas šaušanā nevarēja veikt. "Braucu ātri, bet distancē neko nevarēju izdarīt. Tik trakos laika apstākļos laikam neesmu braukusi. Šie laika apstākļi bija jau nedaudz ārpus normām. Viens, ja vējš visu laiku pūš pastāvīgi no vienas puses, bet te vēja virziens mainās un nav prognozējams."

Bendika pirms olimpiskajām spēlēm cerēja tikt uz masu startu, tomēr netikšana starp 30 labākajām ne sprintā, ne iedzīšanā krietni sarežģī šo uzdevumu. Viņai atlicis vēl viens starts 15 km individuālajā distancē, kurā jācenšas finišēt pēc iespējas augstāk. "Cerēsim, ka būs nedaudz vairāk cilvēcīgāki laika apstākļi un būs iespēja normālāk šaut," viņa saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!