Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Pekinas olimpisko spēļu 10 kilometru iedzīšanas sacensībās finišēja 48. vietā, četrās šaušanās pieļaujot sešas kļūdas, bet savu trešo zelta medaļu Pekinā izcīnīja Marte Olsbu Reiselande.

Baiba Bendika trasē devās ar 50. starta numuru divas minūtes un 36 sekundes aiz līderes. Pirmajā šaušanā viņa kļūdījās pirmajā un trešajā mērķī, nopelnot divus soda apļus. Tas latvieti atmeta uz 54. vietu, viņas deficītam pret līderi pieaugot līdz 3 minūtēm un 37,7 sekundēm. Otrajā šaušanā Bendika šāva neprecīzi ceturtajā mērķī, un pēc sava trešā soda apļa veikšanas sacensības turpināja 53. vietā (+4:41,0)

Bendika trešajā šaušanā ieradās 51. pozīcijā un ugunslīnijā kļūdījās otrajā un piektajā mērķī. Pēc vēl divu soda apļu veikšanas viņa pamattrasē atgriezās 54. vietā (+5:44,5), bet pēdējā šaušanā vēl viena kļūda. Pēc tās viņa bija 50. vietā (+6:38,0), bet pēdējā aplī latviete pakāpās divas pozīcijas augstāk.

10 kilometru distanci ar sešiem soda apļiem Latvijas vienīgā biatloniste olimpiskajās spēlēs veica 41 minūtē un 11,9 sekundēs, kas bija par 6 minūtēm un 25 sekundēm lēnāk nekā uzvarētājai.

Šīs olimpiskās spēles Baibai Bendikai nav izdevušās pārāk veiksmīgas. Individuālajās sacensībās viņai 58. vieta, bet sprintā – 50. pozīcija. Pirms četriem gadiem Phjončahnas olimpiskajās spēlēs Bendika iedzīšanā ierindojās 33. pozīcijā, bet individuālajā un sprinta distancē bija 39. pozīcijā.

Reiselanda pēc uzvaras sprintā trasē devās pirmā, un visu sacensību garumā viņa nedeva konkurentēm ne mazāko iespēju viņu apsteigt. Četrās šaušanās viņa pieļāva tikai vienu kļūdu, 10 kilometrus veicot 34 minūtēs un 46,9 sekundēs.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Reiselandes jau ir trīs zelta medaļas un četras medaļas kopumā. Viņa iepriekš uzvarēja jauktajā stafetē un sprintā, bet 15 km sacensībās izcīnīja bronzu.

Elvīra Eberga no Zviedrijas izcīnīja sudraba godalgu, šaušanās pieļaujot trīs kļūdas, bet Tirila Ekhofa ierindojās trešajā vietā. Abas sportistes sev godalgas nodrošināja pēc veiksmīgas pēdējās šaušanas. Ekhofa uzvarētājai zaudēja minūti un 36,5 sekundes, bet Ekhofa – minūti un 48,7 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!