Foto: F64
Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu individuālajās sacensībās 15 kilometru distancē jeb biatlona klasikā izcīnīja 39. pozīciju.

Bendika sacensības iesāka ļoti daudzsološi, jo pirmajā šaušanā viņa bija nekļūdīga, kad tobrīd deva ceturto ātrāko rezultātu. Pēc tam viņa kļūdījās vienreiz, kas atmeta latvieti uz 18. vietu. Tam sekoja otrā kļūda trešajā šaušanā, un šajā trases posmā viņai bija 22. ātrākais laiks, bet izšķiroša bija ceturtā šaušana. Tajā viņa kļūdījās divreiz, un visās sacensībās četras nopelnītās soda minūtes neļāva pacīnīties par vietu TOP 10.

Bendika 15 kilometru distanci ar četrām soda minūtēm veica 44:32,8 minūtēs, sacensības noslēdzot 39. vietā. Par uzvarētāju šokējoši kļuva 22 gadus vecā Zviedrijas biatloniste Hanna Eberga, kura bija par 4:25 minūtēm ātrākā nekā latviete.

Eberga četrās šaušanās kļūdas nepieļāva un finišu sasniedza 41:07,2 sekundēs. Šis viņas līdzšinējās karjeras lielākais panākums, jo līdz šim zviedrietei nebija izdevies tikt pie medaļām augstākā līmeņa sacensībās.

Ar divām kļūdām Anastasijai Kuzminai no Slovākijas izdevās izcīnīt sudraba godalgu (+24,7), kas viņai ir piektā olimpiskā medaļa karjerā. Bronza pienācās vācietei Laurai Dālmeierei (+41,2). Viņa Phjončhanā jau izcīnījusi divas zelta medaļas, bet tagad pievienoja arī bronzu.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Bendika spirntā izcīnīja 39. vietu, bet iedzīšanā viņa spēja finišēt 33. pozīcijā. Ar šiem rezultātiem viņai neizdosies kvalificēties masu starta sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!