Foto: AFP/Scanpix/LETA
Norvēģijas distanču slēpotāja Marita Bjergena trešdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs komandu sprinta sacensībās izcīnīja savu 14. olimpisko medaļu, kļūstot ar godalgām bagātāko ziemas olimpieti.

Distanču slēpošanas komandu sprinta sacensībās triumfēja amerikānietes Kikana Rendala un Džesika Diginsa, kuras sasniedza rezultātu 15:56,47 minūtes. Viņas tikai ar 0,19 sekundēm apsteidza Zviedriju duetu Šarloti Kallu un Stīnu Nīlsoni, kuras ieguva sudrabu.

Šoreiz gan lielāka uzmanība tika pievērsta bronzas medaļu ieguvējām – norvēģietēm Bjergenai un Maikenai Fallai, kuras uzvarētājām zaudēja 2,97 sekundes. Šī Bjergenai bija 14. olimpiskā medaļa karjerā un viņa tagad apsteigusi savu tautieti un izcilo biatlonistu Ūli Eināru Bjērndālenu, kurš Sočos izcīnīja savu 13. godalgu.

Bjergenas kontā tagad ir septiņas zelta medaļas, četras sudraba un trīs bronzas.

Savukārt komandu sacensībās sprintā vīriešiem uzvarēja Norvēģijas duets Martins Jonsrunds Sundbijs un Johaness Klebo, kuri distanci veica 15:56,26 minūtēs. Klebo šī bija jau trešā zelta medaļa Phjončhanā, bet Sundbijam otrā zelta, bet trešā kopumā.

1,71 sekundei aiz uzvarētājiem finišēja krievi Deniss Spicovs un Aleksandrs Buļšunovs, bet trešajā vietā ierindojās Francijas sportisti Morīss Manifikā un Rišārs Žuvē (+2,02).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!