Foto: AP/Scanpix
Izcilais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndalens pēc aizbraukšanas no Soču olimpiskajām spēlēm pazaudēja savu "zelta" šauteni, kura tagad atdota atpakaļ īpašniekam, vēsta Norveģijas masu mediji.

Bjērndalens no Sočiem pēc olimpisko spēļu noslēguma lidoja uz Cīrihi, kur neatnāca viņa bagāža – arī šautene, ar kuru Sočos izcīnīja divas zelta medaļas. Tomēr vēlāk misēklis atrisināts un biatlonists ticis pie savas "plintes".

Kā vēlāk kļuva zināms, ķibele gadījusies daļēji Bjērndalena paša vainas dēļ, jo sportists pēdējā brīdī samainījis lidojuma reisus. Biatlonists izlēmis uz Cīrihi izlidot ātrāk, bet bagāža bija reģistrēta uz vēlāko reisu. Sarežģīto formalitāšu dēļ šauteni nav bijis iespējams pārreģistrēt uz agrāko reisu, tāpēc tā Šveicē ieradusies ar reisu, ar kuru sākotnēji plānoja lidot biatlonists. Cīrihē sportistam viņa "zelta" šautene atdota.

Kā zināms, XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos Bjērndalens uzvarēja 10 km sprintā, bet vēlāk izcīnīja zeltu Norvēģijas izlases rindās jauktajā stafetē. Līdz ar to Bjērndalens kļuvis par godalgām bagātāko ziemas olimpieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!