Foto: AP/Scanpix
Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndalens trešdien pēc Norvēģijas triumfa Soču olimpisko spēļu jauktajā stafetē kļuvis par visu laiku medaļām bagātāko ziemas olimpieti.

Bjērndalenam tagad ir 13 olimpiskās medaļas un tādējādi viņš apsteidzis savu leģendāro tautieti, distanču slēpotāju Bjērnu Deli, kuram ir 12 medaļas. Abiem norvēģiem ir pa astoņām zelta medaļām, bet Bjērndalens arī šajā sarakstā var kļūt par līderi, ja Norvēģijas vīriešu biatlona izlase uzvarēs Sočos stafetē.

Norvēģiem pirmo posmu veica Tūra Bergere, kas otrajā šautuvē izmantoja divas papildus patronas, tomēr spēja ar ātru slēpojumu stafeti Tirilai Ekhofai nodot kā pirmā. Ekhofa šaušanā neizmantoja nevienu papildus patronu, bet pēdējos posmos Bjērndalens un Emīls Egle Svendsens norvēģu pārsvaru nostiprināja, arī šaušanā neizmantojot papildus patronas.

Sudrabu pārsteidzoši ieguva čehi Veronika Vitkova, Gabriela Sukalova, Jaroslavs Sukups un Ondžejs Moravecs, kuri šaušanā izmantoja septiņas rezerves patronas. Savukārt bronzu vēl negaidītāk izcīnīja Itālija: Dorotija Vīrere, Karina Oberhofere, Dominiks Vindišs un Lukass Hofers spēja nosargāt trešo vietu spēcīgā konkurencē, lai gan izmantoja sešas rezerves patronas.

Ārpus goda pjedestāla šoreiz palika spēcīgā Vācija un Krievija, kā arī Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!