Foto: AP/Scanpix
Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens gatavojas likt punktu karjerai pēc šīs sezonas atlikušajiem trīs Pasaules kausa posmiem, vēsta "Yahoo Sports".

Kā zināms, Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs Bjērndālens izcīnīja divas zelta medaļas, tādejādi kļūstot par panākumiem bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Viņa kontā ir 13 olimpiskās medaļas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas, kas ir par vienu vairāk nekā bijušajam distanču slēpotājam Bjērnam Delī no Norvēģijas.

"Līdz sezonas beigām vēl atlikuši trīs Pasaules kausa posmi. Pēcāk sezona būs beigusies, un es likšu punktu savai sportista karjerai,'' atzinis Bjērndālens.

Tāpat pagaidām atlēts vēl nav izteicies, ko plāno darīt nākotnē.

Soči 40 gadus vecajam Bjērndālenam bija sestās Ziemas olimpiskās spēles viņa karjerā. Šāds panākums izdevies vien vēl trim biatlonistiem - latvietim Ilmāram Bricim, anglim Maiklam Diksonam un krievam Sergejam Čepikovam.

Jau vēstīts, Bjērndālens ilgāku laiku pirms Soču Olimpiādes medijiem atzina, ka pēc prestižā sporta notikuma beigs karjeru. Kopumā norvēģis karjeras laikā 19 reizes kļuvis par pasaules čempionu, kā arī sešas reizes triumfējis Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!