Foto: AP/Scanpix
XXII Ziemas olimpisko spēļu priekšpēdējā sacensību dienā sestdien cīņu uzsāk Latvijas bobsleja četrinieki, bet savas pēdējās sacensības Sočos aizvada kalnu slēpotāji.

Pulksten 14:45 pirmo braucienu slalomā veiks kalnu slēpotāji, un arī Kristaps Zvejnieks, Mārtiņš Onskulis un Roberts Rode. Zvejniekam sacensībās 49.numurs, Onskulim - 90., Rodem - 98. Kopumā sacensībās startēs 117 sportisti.

Otrais brauciens slalomistiem paredzēts pulksten 18:15.

Pulksten 18:30 sacensības sāks bobsleja četrinieki, kurā startēs arī Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa kvarteti. Melbārdis sacensībās startēs ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, bet Ķibermani stums Raivis Broks, Helvijs Lūsis un Vairis Leiboms. Melbārdim sacensībās 7.starta numurs, bet Ķibermanim - 16. Kopumā startēs 30 četrinieki.

Melbārža četrinieks sacensībās tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem kandidātiem uz medaļām. Pirms gada Pasaules kausa posmā Sočos uzvaru svinēja tieši Melbārža četrinieks, kurš šīs sezonas beigās uzvarēja divos no pēdējiem trijiem posmiem.  Treniņos Sočos pirms sestdienas starta Melbārža četrinieks uzrādīja vienu no labākajiem laikiem, tāpēc arī no Latvijas "lielā Oskara" četrinieka varētu gaidīt labu startu.

DETALIZĒTS SESTDIENAS SACENSĪBU GRAFIKS APLŪKOJAMS SOČU OLIMPISKO SPĒĻU SADAĻĀ "KALENDĀRS"

Olimpisko spēļu priekšpēdējā dienā sportisti sadalīs septiņus medaļu komplektus, kā arī kļūs zināmi bronzas godalgu ieguvēji hokejā. Medaļas sadalīs kalnu slēpotāji slalomā, biatlonisti 4x7,5 km stafetē, distanču slēpotājas 30 km distancē ar kopējo startu brīvajā stilā, snovbordisti un snovbordistes paralēlajā slalomā, kā arī ātrslidotāji un ātrslidotājas komandu iedzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!