Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas kalnu slēpotāja Liene Bondare trešdien debitēja olimpiskajās spēlēs, bet Pekinā notiekošajās slaloma sacensībās otrajā braucienā pieļāva kļūdu, kas liedza viņai finišēt.

Bondare pirmajā braucienā trasē devās ar 68. numuru, kad visas favorītes jau bija nobraukušas. Latvijas sportiste trasi veica piesardzīgi, lieki neriskējot, un finišēja minūtē un 0,45 sekundēs, ieņemot 48. vietu. Latvijas sportiste no pirmā brauciena līderes Lēnas Dirras atpalika 8,28 sekundes.

Otro braucienu viņa veica pēc tam, kad Top 30 slēpotājas jau bija pabeigušas cīņu par medaļu. 25 gadus vecā sportiste braucienu uzsāka pietiekami labi, bet pēkšņas kļūdas dēļ izlaida šķērsli, kas viņai liedza finišēt.

Tā kā otro braucienu sekmīgi pievarēja 50 sportistes, Bondare sacensības teorētiski noslēdza 56. vietā, jo starp nefinišējušajām sportistēm viņai pirmajā braucienā bija sestais labākais rezultāts.

Sacensībās triumfēja Pasaules kausa līdere slalomā Petra Vlhova, kura pēc pirmā brauciena bija tikai astotajā vietā. Slovākiete otrajā braucienā uzrādīja dienas labāko rezultātu, par 0,08 sekundēm apsteidzot austrieti Katarīnu Līnsbergeri, kura pirmajā braucienā bija septītā.

Savukārt bronza tika Phjončhanas slaloma disciplīnas sudraba īpašniecei Vendijai Holdenerei no Šveices (+0,12 sekundes).

Pēc uzvaras pirmajā braucienā sacensības sāpīgi noslēdzās Vācijas kalnu slēpotājai Lēnai Dirrai, kura otrajā braucienā uzrādīja devīto labāko laiku un finišēja ceturtā (+0,19). Ārpus trijnieka izkrita arī šveiciete Mišele Gizina, kura no otrās pozīcijas atkāpās uz sesto, bet Pekinas spēļu čempione milzu slalomā Sāra Hektore (Zviedrija) pēc trešās vietas pirmajā braucienā otrajā kļūdas dēļ nefinišēja.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere amerikāniete Mikaēla Šifrina, kura 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgu slalomā, izstājās jau pirmajā braucienā, trases augšdaļā pieļaujot kļūdu. Tikpat neveiksmīgs viņai izvērtās arī starts milzu slalomā.

Sacensībām bija pieteiktas 88 kalnu slēpotājas, no kurām finiša līniju pirmajā braucienā sasniedza 58 sportistes.

Lienei Bondarei šīs ir pirmās olimpiskās spēles.

Olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!