Foto: F64
Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ir dažādās domās par piektdien aizvadītajiem Soču olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem.

Kā zināms, pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists M.Dukurs pēc pirmajiem braucieniem ir otrais, no līdera krieva Aleksandra Tretjakova atpaliekot par 0,56 sekundēm, tikmēr T.Dukurs ir vien sestais. Atlikušie divi braucieni tiks veikti sestdien.

"Braucieni bija normāli, varbūt startā varēja uzskriet kādu simtdaļu ātrāk," sarunā ar Latvijas Radio izteicās M.Dukurs. "Bet, ņemot vērā, kā gāja treniņos un kā nobraucu, esmu apmierināts ar uzrādīto laiku. Ja Tretjakova pārsvars startā nebūtu tik liels, varbūt būtu mazliet vieglāk cīnīties."

"Mēģināsim darīt visu, ko varam, lai viņu noķertu. Viņam ir jākļūdās rupji, trasē viņš brauc labi. Gaidīju, ka būšu viņam tuvāk un ka viņš tik tālu neatrausies," pauda pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists.

Jau vēstīts, ka M.Dukurs šajā Olimpiādē ir izvēlējies riskēt un braukt ar agresīva tipa sliecēm, kuras ir grūtāk savaldīt, bet iet potenciāli ātrāk.

"Risks ar sliecēm ir attaisnojies, uzrādītie laiki man nav tie sliktākie. Neko sestdien nemainīšu, mēģināšu kādu simtdaļu trasē atrast. Mans uzdevums šeit ir maksimāli labi nostartēt. Es neplātījos un nevienam arī bronzu neesmu solījis," sacīja M.Dukurs.

Tikmēr viņa brālis Tomass bija neapmierināts ar otro braucienu.

"Tas bija sliktākais, kāds šeit man bijis. Būs ļoti grūti kaut ko atgūt. Visi var kļūdīties - to redzēsim rītdien. Nav ko padoties, ir jācīnās. Citreiz esmu izlīdis arī no sliktākām situācijām," piebilda T.Dukurs.

"Rīt ir vēl viena diena, un iesim līdz galam. Situācija nav tā labākā, bet plinti krūmos nemetam. Visi cilvēki var kļūdīties, bet uz to neceram, lai gan mēs nepadosimies. Uztaisīsim kārtīgu braucienu analīzi. Nezinu, varbūt jāriskē vēl vairāk un jāpaņem slida, kas ir vēl apaļāka. Viss laiks aizies darbā - izklaides nebūs, taču miers saglabājas," izteicās izlases treneris Dainis Dukurs.

Līdz šim vēsturē divas olimpiskās medaļas ieguvuši vien divi skeletonisti, bet M.Dukuram un Tretjakovam Sočos ir iespēja pievienoties šim sarakstam. Šis ir vienīgais olimpiskais sporta veids bez divkārtēja čempiona, un tāds tas paliks arī Sočos, jo Olimpiādei nav kvalificējies Vankūveras čempions Džons Montgomerijs no Kanādas.

Latvija olimpiskajās skeletona sacensībās debitēja 2002.gadā, kad uz Soltleiksitiju tika aizsūtīts tobrīd 20 gadus vecais Tomass, bet vēl pēc četriem gadiem Turīnā valsti pārstāvēja 21 gadu vecais Martins. Pēc šīm sacensībām sākās straujš skeletonistu progress, un uz 2010.gada Vankūveras Olimpiādi Martins jau ieradās kā galvenais favorīts. Tomēr viņam nācās piekāpties mājiniekam Montgomerijam, samierinoties ar sudrabu, bet Tomass ieguva ceturto vietu.

Tagad Martins nešaubīgi tiek saukts par pasaules labāko skeletonistu. Kaut šīs sezonas sākums viņam nebija ļoti veiksmīgs, kopš Jaungada viņš uzvarēja visos piecos Pasaules kausa posmos, turklāt četrreiz otrais palika Tomass. Pēdējos piecos gados Martins ir kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju un Eiropas čempionu, kā arī divās no trijām reizēm triumfējis pasaules čempionātā. Tikmēr Tomass pēdējās divās sezonās ieguvis otro vietu Pasaules kausā un pēdējos trijos gados kāpis uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!