Foto: AP/Scanpix
Kaut Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici pirmdien arī trešajā un ceturtajā oficiālajā treniņbraucienā pirms Soču olimpiskajām spēlēm sasniedza augstus rezultātus, viņi joprojām turpina eksperimentus ar slidām, lai atrastu optimālās sacensībām.

Kā ziņots, pirmajos divos treniņos svētdien brāļi Šici divreiz ieņēma otro vietu, bet pirmdien viņi sasniedza attiecīgi ceturto un otro rezultātu. Visos treniņbraucienos līdz šim uzvarējuši Pasaules kausa ieguvēji Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts.

"Joprojām izmēģinām dažādas slidu apstrādes, lai atrastu, kāda ir labākā sacensībām," Olimpiskais preses dienests citē Andra Šica izteikumus.

A.Šics pastāstīja, ka sportisti nedomā par konkrēta rezultāta sasniegšanu Olimpiādē, vienkārši vēlas aizvadīt divus labus braucienus. "Cienām visus mūsu pretiniekus. Šīs ir olimpiskās spēles, kur ikviens var parādīt labu rezultātu."

"Jā, Vendls un Ārlts ir favorīti, viņi ir Pasaules kausa ieguvēji, tomēr olimpiskās spēles ir olimpiskās spēles," piebilda J.Šics. "Būs interesantas sacensības. Viņi brauc nedaudz labāk par pārējiem, tomēr sacensības var parādīt citādus rezultātus."

"Visi sportisti, kas kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, var sasniegt augstus rezultātus. Labāko desmitnieks ir līdzīgs, un šeit nav vāju sportistu," atzina J.Šics.

Pirmdien labus rezultātus uzrādījis arī otrs Latvijas duets Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri trešajā braucienā gan ieņēma vien piecpadsmito vietu, bet ceturtajā zaudēja vien Vendlam/Ārltam un Šiciem, ieņemot trešo vietu.

Starti kamaniņu divniekiem Sočos iecerēti 12.februārī.

Brāļu Šicu divnieku ekipāžai šī ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļām atgriezušies jau piecas reizes iepriekšējo sešu gadu laikā. 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sezonās. Tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuši komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetē, turklāt pēdējā no tām vēl janvārī tika izcīnīta Siguldā. Tikmēr Gudramovičam un Kalniņam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet starp pasaules labākajiem viņiem joprojām nav izdevies iekļūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!