Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu divnieks Andris Šics un Juris Šics trešdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgas.

Pirms četriem gadiem Vankūverā brāļi Šici bija otrie, bet tagad panākumu sarakstam pieliek bronzas medaļas.

Otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš, abus braucienus veicot ar kļūdām, summā ieņēma desmito vietu 19 duetu konkurencē.

Pirmajā braucienā Šici ļoti labi veica visu trasi un finišēja ar laiku 49.880 sekundes, reāli saglabājot cerības uz medaļām.

Pārliecinoši līderi pēc pirmā brauciena bija vācieši Tobiass Vendls/ Tobiass Arlts, kuri sasniedza jaunu trases rekordu - 49.373 sekundes. 0,312 sekundes viņiem zaudēja austrieši Andreass Lingers un Volfgangrs Lingers, bet trešajā vietā bija cits austriešu duets - Peters Pencs/ Georgs Fišlers (+0,420 sekundes). 0,484 sekundes līderiem pirmajā braucienā zaudēja kanādieši Tristans Vokers un Džastins Snits, bet Šici zaudēja 0,507 sekundes.

Otro braucienu Šici veica tādā pašā līmenī, sasniedzot rezultātu 49,910 sekundes. Pēc viņa braucieši kanādieši Vokers/ Snits pieļāva nelielu kļūdu un zaudēja Šiciem 0,050 sekundes. Savukārt pirmā brauciena trešās vietas ieguvēji Pencs/ Fišlers otrajā braucienā "pārdega", gandrīz piedzīvoja kritienu un summā palika pēdējā, 19.vietā.

Otrajā braucienā labāko laiku sasniedza un par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vendls/ Arlts, kuri par 0,522 sekundēm apsteidza Lingerus. Savukārt Šicus no sudraba šķīra 0,335 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!