Foto: EPA/Scanpix/LETA
Juris un Andris Šici bija gan fiziski, gan visādi citādi gatavi cīņai par Pekinas olimpisko spēļu medaļām, tāpēc sasniegtais rezultāts pārsteidza negatīvā ziņā, sacīja brāļu Šicu treneris Daniels Fogelis.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņu braucēji Pekinas olimpisko spēļu divnieku sacensībās ierindojās pozīcijās aiz goda pjedestāla, Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem izcīnot ceturto vietu, bet brāļiem Šiciem ierindojoties piektajā pozīcijā.

"Brāļiem piektā vieta. Mēs paši to negaidījām. Pirmo braucienu tiešām viņi nobrauca labi, nebija nekādas lielas kļūdas. Mums ir jāaizbrauc uz olimpisko ciematu un jāizanalizē sacensību ieraksti, un viss jāpārdomā. Mēs paši nesaprotam, kur rezultāts palika, jo gan fiziski, gan visādi citādi brāļi jutās labi," teica Daniels Fogelis, kuru citē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienests. "Starts arī bija labāks nekā tas bija treniņbraucienos, it īpaši, pirmajā braucienā. Likās, ka visam vajadzēja būt. Otrais brauciens pats par sevi bija diezgan labs, ja neskaita mazo kļūdu pēc 13. virāžas, kur kāda desmitdaļa, pusotra arī tika pazaudēta. Kopā ar brāļiem aprunāsimies. Protams, ka mūsu mērķis bija tikai viens – zelta medaļa. Tāds viegls rūgtums iekšā sēž, bet ko darīt? Tāds ir sports!"

Tomēr Bots un Plūme izpelnījās Fogeļa uzslavas: "Protams, liels prieks par Botu/Plūmi. Ceturtā vieta! Tas viņiem ir ļoti labs sniegums šajās olimpiskajās spēlēs. Tie džeki ir malači."

Latvijas kamaniņu braucējiem pēdējā iespēja izcīnīt Pekinas olimpisko spēļu medaļas būs ceturtdien, 10. februārī, kad risināsies stafetes sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!