Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa vadītais divnieks ceturtdien pirmajos Pekinas olimpiskajos treniņos abas reizes atzīmējās starp desmit ātrākajām ekipāžām, bet Oskars Ķibermanis bija vairākas vietas zemāk.

Ceturtdien norisinājās pirmie oficiālie bobsleja treniņi Pekinas olimpisko spēļu laikā. Visām 30 divnieku ekipāžām bija paredzēts startēt vienā grupā, bet abi Ķīnas dueti uz starta neizgāja.

Cipuļa vadītais bobs pirmajā braucienā uzrādīja devīto labāko laiku, šo vietu dalot ar kanādieti Kristoferu Springu. Savukārt Oskars Ķibermanis un rumānis Mihai Kristians Tentea dalīja 16. vietu.

Ātrākais bija kanādietis Džastins Kripss, kuram par vienu sekundes simtdaļu piekāpās vācietis Johanness Lohners un šveicietis Mihaels Fogts. Cipulis no līdera atpalika par 0,38 sekundēm, bet Ķibermanis bija par 0,75 sekundēm lēnāks nekā Kripss.

Savukārt otrajā treniņbraucienā ātrākais bija Lohners, viņam par 0,09 sekundēm piekāpās Monako pārstāvis Rūdijs Rinaldi, bet trešo vietu ieņēma abu disciplīnu Pasaules kausa ieguvējs šosezon Frančesko Frīdrihs.

Cipulis uzrādīja desmito ātrāko laiku (+0,39), savukārt Ķibermaņa vadītais bobs bija 19. pozīcijā (+0,78). Abi latvieši otro braucienu veica mazliet lēnāk nekā pirmo.

Olimpisko spēļu mājaslapā nav norādīts, kuri bijuši sportistu stūmēji. Paredzams, ka Ķibermanis sacensībās varētu startēt ar Matīsu Mikni, bet Cipulis ar Edgaru Nemmi.

Divnieku ekipāžas treniņus turpinās piektdien un sestdien, bet sacensības aizvadīs pirmdien un otrdien. Tām jau trešdien sekos pirmie treniņi četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!