Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja divnieku otrā ekipāža Pekinas olimpiskajās spēlēs sasniegusi savu maksimāli labāko rezultātu, sarunā ar aģentūru LETA teica pilots Emīls Cipulis.

Olimpisko debitantu Cipuļa un stūmēja Edgara Nemmes ekipāža otrdien olimpisko spēļu divnieku sacensības noslēdza 17. vietā, kamēr pieredzējušie Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis bija devītie.

"Domāju, ka tas bija maksimums, ko šajā brīdī varēja izdarīt. Nevienā brīdī neatmetām cerības un darījām visu, kas bija mūsu spēkos. Vai varējām izdarīt vēl kaut ko vairāk? Šķiet, ka pagaidām nē. Bija stabili braucieni, jau treniņos labi uzķēru trasi un tendences bija labas. Trīs no četriem braucieniem bija tiešām labi, ja jāliek vērtējums, tad liktu 8. Ceturtajā braucienā bija neliela kļūdiņa, bet tas nebija nekas kritisks," savā vērtējumā par sacensībām dalījās Cipulis.

Labāk trasi izprast palīdzējis arī tas, ka oktobrī bija iespēja piedalīties treniņos un sacensībās olimpiskajā Jaņcjinas trasē.

"Protams, ka trase bija ātrāka un bija mazliet citādākas līnijas, nekā rudenī. Ja būtu tikai seši līdz desmit braucieni, kā tas bija tagad, tad būtu problēmas, jo trase ir ļoti sarežģīta. Nav bīstama un nobraukt to var, bet, lai darītu to ātri un stabili, ir ko padomāt," stāstīja Cipulis, atzīmējot, ka olimpisko spēļu laikā bijuši arī citādāki laikapstākļi. "Piemēram, oktobrī bija dienas, kad ārā bija +15 grādi un pat siltāks. Tagad ir diezgan lieli mīnusi un ciets ledus, tāpat nedaudz pamainīti profili, lai kamaniņām būtu vieglāk izbraukt."

Bobslejisti gaidījuši, ka trases lejasdaļa nebūs tik sarežģīta, kā rudenī. Problēmas sagādājusi taisne pēc 13. virāžas. "Tajā vietā ledus uz apmalēm tika uzliets tā, ka, neprecīzi braucot, diezgan daudz cēla gaisā kamanu sānu," teica Cipulis.

26 gadus vecais pilots pēc olimpiskajām spēlēm neplāno ilgu atpūtu, jo jāsāk gatavoties jau nākamajam ciklam. Pastāv iespēja, ka pavasarī vai rudenī būs iespēja izmēģināt Leikplesidas trasi – Ziemeļamerikā Cipulis līdz šim vēl nav startējis.

Pagaidām viņš ir kopā ar Latvijas izlasi un palīdz Ķibermaņa četrinieku ekipāžai gatavoties nedēļas nogalē paredzētajām sacensībām.

"Varu nofilmēt kādu trases vietu un palīdzēt tehniskajās lietās. Turklāt esmu vienīgais rezervists – ja nu kādam kaut kas notiek, jālec iekšā no jebkuras pozīcijas," atzina Cipulis, tajā pat laikā cerot, ka šāda opcija nebūs jāizmanto. "Kā stūmējs neesmu nobraucis pilnīgi nevienu braucienu, bet domāju, ka džekiem viss būs kārtībā un nevajadzēs tādu avantūru izspēlēt."

Pekinas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien. Četrinieku sacensības norisināsies sestdien un svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!