Latvijas karogu XXIV ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 4. februārī Pekinas stadionā nesīs hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš un kamaniņniece Elīza Tīruma, pirmdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Šī ir otrā reize, kad katrai delegācijai ir divi karognesēji. Ievērojot dzimumu līdztiesības, SOK pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm paziņoja, ka katrai valstij būs divi karognesēji – viens vīrietis un viena sieviete.

Dārziņš ir piektais Latvijas hokejists, kurš nesīs karogu olimpisko spēļu atklāšanā. 1936. gadā Garmišpartenkirhenē valsts karogu nesa Leonīds Vedējs, 2002. gadā Solteliksitijā - pašreizējais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, 2006. gadā Turīnā - Artūrs Irbe, bet 2014. gadā Sočos - Sandis Ozoliņš.

Savukārt Tīruma ir pirmā kamaniņu sporta pārstāve, kas nesīs karogu.

"Pārstāvēsim valsti ar lielu godu, lielu atbildības sajūtu un lielu lepnumu," teica hokejists. "Cerams, ka pēc olimpiskajām spēlēm visi sportisti, visa delegācija varēsim šeit sapulcēties vēlreiz, lai palielītos ar izcīnītajām medaļām un augstajiem sasniegumiem."

Arī Tīruma jutās pagodināta, ka viņa būs karognesēja Pekinas olimpiskajās spēlēs. "Tas ir ļoti liels gods manās noslēdzošajās olimpiskajās spēlēs nest Latvijas valsts karogu," pateicās kamaniņu braucēja.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā atklāšanas ceremonijā Latvijas karogu nesa bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens.

Pekinas olimpiskās spēles risināsies 4. – 20. februārim. Latviju tajās pārstāvēs 57 sportisti 11 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!