Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas kamaniņu sportists Artūrs Dārznieks, kurš sestdien neveiksmīgi startēja Pekinas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībās, pēc starta sarunā ar Latvijas Televīziju noteica, ka viņam pa pieri ar kameru trāpījis operators.

Ziņots, ka pēc pirmās sacensību dienas kamaniņu sportā vieniniekos Kristers Aparjods ir piektais, Gints Bērziņš ieņem sesto vietu, bet Artūrs Dārznieks ir 22. pozīcijā.

"Cerams, ka spēle vēl nav galā," Latvijas Televīzijai noteica Aparjods. "Būs pārdomu brīdis vakaram. Tādas baigās domas šaudās pa galvu. Pašiem jātiek ar sevi galā."

Kamaniņu sportists atzina, ka tehnika bijusi ļoti labā līmenī, un pie laba rezultāta svētdien varēs tikt, ja pats nobrauks labā līmenī.

"Pirms sava brauciena tieši ieraudzīju austrieša [Volfganga Kindla] laiku. Sapratu, ka gatavosimies diezgan ātriem laikiem, jo tādi šajā trasē vēl nav bijuši. Man trases lejasdaļā bija diezgan liela kļūda. Gribēju to izlabot otrajā braucienā, vēl vairāk "sačakarējos"," analizēja sportists, kurš piebilda, ka svētdien uz medaļām pretendē seši sportisti.

Ļoti neveiksmīgs olimpiskais starts izvērtās Artūram Dārzniekam, kurš pēc diviem braucieniem ieņem 22. vietu. Sportists uz sarunu ar Latvijas Televīziju ieradās ar milzīgu zilumu uz pieres.

"Nezinu, ko tur domāt. Nav īsti, par ko domāt. Nav man ko teikt," teju bez vārdiem sākotnēji bija Dārznieks, kurš pirms četriem gadiem Phjončhanā palika 24. pozīcijā.

"Jūsu internacionālais kolēģis savas profesionalitātes dēļ ar lielo kameru pa pieri iesita. Tas bija diezgan patīkami. Nedaudz izsita mani no līdzsvara. Pēc tam pieļautas kļūdas apļa izejā. Nezinu, kāpēc mani izgrieza 13. virāžas izejā," stāsta Dārznieks.

Sportists izteica secinājumu, ka viņam vairs nav ko zaudēt, un izteica cerību tikt pie ceturtā brauciena. Tajā piedalīsies vadošie 20 kamaniņu braucēji.

"Teikšu atklāti – diezgan nožēlojami. Es te neatbraucu braukt pa 20. vietām. Protams, ka gāju uz maksimumu. Gribēji normāli nobraukt otro braucienu, lai paceltos augstāk. Daudz par daudz pārcentos, un viss aizgāja vēl lielākā grāvī," par otro braucienu, kurā viņš bija tikai 28. vietā, klāsta kamaniņu braucējs.

Savukārt Latvijas līdzjutējiem patīkamu pārsteigumu sagādāja 19 gadus vecais Gints Bērziņš, kurš pēc pirmās dienas ieņem sesto vietu.

"Teikšu godīgi, ka bija bailīgi," atzina Bērziņš. "Šis nav, kā braukt parastās sacensībās. Baigi lielu psiholoģisko [spēku] prasa. Teiktu, ka pusi sezonu psiholoģiskā ziņā ar šiem diviem braucieniem var salīdzināt."

Bērziņš otro braucienu veica teju par trim simtdaļām lēnāk. Pats sportists gan secina, ka vienam no četriem braucieniem vienmēr lemts nesanākt.

"Varbūt pirmajā braucienā biju vairāk koncentrējies. Uz abiem braucieniem fokuss ir liels, bet otro kaut kā centos izbaudīt, braucu mazliet brīvāk. Tur laikam arī bija tā kļūda. Šī nav tā trase, kur var gulēt un neko nedarīt," saka jaunais sportists.

Kamaniņu braucējs atzina, ka mērķis otrajai dienai viņam ir nosargāt vietu labāko sešniekā.

Kamaniņu sportisti trešo braucienu aizvadīs jau pulksten 13.30, savukārt noslēdzošie braucieni sāksies 15.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!