Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Stiprā vēja un nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ Phjončhanas olimpisko spēļu rīkotāji pirmdien, 12. februārī, bija spiesti atcelt arī gigantslaloma sacensības sievietēm, līdz ar to joprojām 2018. gada olimpiskajās spēlēs nav sākušās kalnu slēpošanas sacensības.

Tādējādi uz savu pirmo startu savās otrajās olimpiskajās spēlēs nāksies pagaidīt Latvijas kalnu slēpotājai Leldei Gasūnai, kurai bija plānots startēt milzu slalomā.

Svētdien nelabvēlīgie laika apstākļi neļāva Phjončhanā aizvadīt vīru nobrauciena sacensības, kurās plānoja startēt Kristaps Zvejnieks. Šīs sacensības pārceltas uz 15. februāri pulksten 4:00 pēc Latvijas laika, bet 15. februārī plānotais supergigants vīriešiem pārcelts uz 16. februāri.

Savukārt pirmdien dāmu milzu slaloma sacensības pārceltas uz "citu dienu", kā oficiālā paziņojumā norāda rīkotāji. Mediju ciematā un olimpiskajā ciematā šorīt valda saulaini, bet vēsi laika apstākļi, un nekas neliecina par ļoti nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Tomēr televīzijas kadros no milzu slaloma sacensību vietas redzams, ka tur ir spēcīgs vējš, kas pamatīgi kustina pat pacēlāju vagoniņus.

Sacensību kalendārā pieejamā informācija liecina, ka milzu slaloma sacensības sievietēm tagad rīkotāji cer aizvadīt arī 15. februārī – pusotru stundu pirms vīru nobrauciena pulksten 2:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!