Foto: F64
Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše piektdien bija neapmierināts ar savu sniegumu 15 km distancē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, tomēr tagad rūpīgi gatavosies 50 kilometru distancei.

Bikšē šodien ieņēma 65. vietu 15 km distancē brīvajā stilā, bet trešo reizi pēc kārtas olimpiskajās spēleš šajā distancē triumfēja Šveices distanču slēpotājs Dario Kolonja.

"Ne visai esmu apmierināts. Nezinu, kas notika. Slikti jutos. Ar slēpēm viss bija kārtībā. Te ir lēzeni kalni, man arī vairāk patīk stāvākas trases," sacīja Bikše, kurš brīnījās par savu rezultātu brīvajā stilā, kurā līdz šim bijis labāks. "Treniņos jutos labi. Varbūt startu nedaudz "pārķēru", jo pirmajā atzīmē bija labs laiks. Pašam likās, ka tā jābrauc, bet nācās pusdistancē mest nost ātrumu."

Bikše tagad gatavosies 50 km distancei klasiskajā stilā. Šīs sacensības notiks olimpisko spēļu priekšpēdējā dienā sestdien, 24. februārī.

"50 km esmu reizi slēpojis Lahti. Bija normāli priekš pirmās reizes. Turēju mierīgu, uzmanīgu tempu, lai nenolūstu. Beigās pat spēki pāri palika," par savu vienīgo pieredzi tik garajā distancē saka Bikše.

Viņš piebilst, ka klasikā solī slēpošanā veicis lielu darba apjomu, tāpēc problēmām nevajadzētu būt. "Savādāk jāgatavojas, kā uz citām distancēm. Nav tik dinamiska sacensība, kur ar lielu jaudu jāiet. Te vairāk jābūt izturībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!