Foto: F64

Latvijas biatlonistes Baibas Bendikas treneris Ilmārs Bricis uzskata, viņas audzēknes fiziskā kondīcija bija konkurētspējīga un varētu pat iesaistīties cīņā par medaļām.

Ziņots, ka Bendika ceturtdien 15 km distancē ar četrām kļūdām ieņēma 39. vietu. Tādējādi viņai savās pirmajās olimpiskajās spēlēs nevienā no disciplīnām neizdevās iekļūt starp 30 labākajām, līdz ar to sportistei nebija iespēju tikt pie dalības masu startā.

"Mēs bijām sagatavojušies labi. Tas ir kā minimums. Iespējas bija. Gan šeit, gan sprintā bija iespējas pacīnīties par medaļām. Šodien ar diviem sodiem būtu vieta desmitniekā un vieta masu startā," vilšanos par olimpiskajām sacensībām neslēpa Bricis.

Bendika 15 km distancē bija 12. ātrākā slēpotāja, bet sprintā viņa pēdējā aplī bija starp desmit ātrākajām. "Apmierināts esmu ar sprintu, kurā bija skaidrs, ka kondīcijas ziņā esam līdzīgi un varam cīnīties arī par medaļu. Viena lieta ir kondīcija, bet otra – to realizēt un dabūt to medaļu. Šodien pēdējie divi šāvieni kaut kur arī saistīti ar psiholoģiju."

Bricis uzskata, ka Phjončhanā valdošie nestabilie laika apstākļi nav bijis liels šķērslis. "Bijām ar to rēķinājušies, jo šeit tā vairāk ir norma, nevis izņēmums. Šodien gan sacensībās nebija diez ko vējaini."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!