Foto: F64
Latvijas daiļslidotājas Diānas Ņikitinas treneris slavenais šveicietis Stefans Lambjēls pēc savas audzēknes debijas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pauda neapmierinātību ar tiesnešu vērtējumu. Viņš uzskata, ka 17 gadus vecā sportiste bija pelnījusi daudz augstākas atzīmes, jo nostartēja bez izteiktām kļūdām.

Ņikitina trešdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs īsajā programmā ieguva 51,12 punktus, kas ir viņas sezonas labākais rādītājs. Tas gan viņai deva tikai 26. vietu 30 sportistu konkurencē. Eiropas čempionātā janvāra vidū Ņikitina īsajā programmā pieļāva vairākas kļūdas un nespēja kvalificēties izvēles programmai.

"Viņa bija lieliska uz ledus, pārsteidzošs, spēcīgs slidojums. Diemžēl, tiesnešu vērtējums bija tik skarbs. Žēl, jo viņa nebija to pelnījusi," sacīja Lambjēls.

Treneris norāda, ka lielākā daļa plānotā Ņikitinai sanācis, tikai vienā elementā līdz galam nav sanācis lēciens. "Neredzēju, par ko tiesneši tur samazināja punktus, tāpēc pārbaudīšu vēlreiz visus lēcienus. Man izskatījās no malas precīzi, un tāpēc bijām pārsteigti, ieraugot, ka viņi divus elementus ieskaitīja kā līdz galam neizpildītus. Tas mani pārsteidza. Negodīgi."

Atceroties neveiksmīgo Eiropas čempionātu, Lambjēls saka, ka devis sportistei pārdomu brīžus, arī pašam vajadzējis pārdzīvot šo neveiksmi, bet tad atgriezušies uz ledus un notikušais bijis aizmirsts. Sportiste pirms olimpiskajām spēlēm smagi strādājusi un ar teicamu pašatdevi labi sagatavojusies olimpiskajām spēlēm. "Esmu priecīgs treneris, jo man ir tā laime strādāt ar tik pozitīvu meiteni. Ceru, ka šis darbs viņai dos tikai papildus motivāciju turpmākajam darbam."

Lambjēls secina, ka olimpiskajās spēlēs gūtā pieredze gan Ņikitinai, gan Denisam Vasiļjevam būs neatsverama. Savukārt treneris uzskata, ka tagad priekšā ir vēl smagāks darbs, un jākaļ jauni plāni. Runājot par turpmāko uzturēšanos Phjončhanā, šveicietis norādīja, ka centīsies mainīt lidmašīnas biļetes, jo Ņikitina netika uz izvēles programmu. "Dosimies mājās un atsāksim darbu, jo nav jēga te ilgāk uzturēties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!