Foto: LETA

Latvijas bobslejists Oskars Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu savas līderpozīcijas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pēc pirmā brauciena nesaglabāja otrajā mēģinājumā trases augšdaļā pieļautās kļūdas dēļ.

Melbārdis ar Strengu 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā bija līderi pēc pirmā brauciena, tomēr otrajā braucienā pieļautās kļūdas un sasniegtais desmitais laiks lika atkrist uz ceturto vietu.

Melbārdis olimpiskajās spēlēs startēja ar stūmēju Jāni Strengu, ar ko jau brauca šajā sezonā. Pēc pēdējiem treniņiem Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis izlēma, ka Melbārdis startēs ar Strengu, nevis Daumantu Dreiškenu. Melbārža ekipāža līderim Niko Valteram zaudē 0,23 sekundes, kanādietim Džastinam Kripsam – 0,13 sekundes, bet trešajā vietā esošajam Johannesam Lohneram – tikai 0,04 sekundes.

"Braucieni ļoti labi, izņemot otrajā braucienā otro virāžu. Tur arī tās divas desmitdaļas palika. Neesmu vēl runājis ar Melbārdi, bet tā izskatījās. Par pārējo – cik labi var, tik labi ir," pēc pirmajiem diviem braucieniem žurnālistiem sacīja Prūsis.

Prūsis bilda, ka līderos bija gaidījis vāciešus, tomēr starp viņiem bija plānojis redzēt Frančesko Frīdrihu, kurš šobrīd ir piektais. "Tumšais zirdziņš bija mājinieks Vons. Otrajā braucienā viņam ir trešais laiks. Varbūt nepaveicās ar starta numuru (pirmajā braucienā 30. numurs). Bet pirmais brauciens viņam nebija īsti labs. Gan jau viņš vēl piedalīsies cīņā par sešinieku (šobrīd ir devītais)."

Atgādinām, ka otra Latvijas ekipāža Oskars ĶIbermanis/ Matīss Miknis pēc diviem braucieniem ir sestie, bet pēc pirmā brauciena bija ceturtie.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bobsleja divnieku trešais un ceturtais brauciens notiks pirmdien, 19. februārī, pulksten 13:15 un 15:00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!