Foto: F64

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs uzlaboja savu rezultātu Phjončhanas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās, pēc izvēles programmas iekļūstot TOP20 un izcīnot 19. vietu.

Arī izvēles programmā Vasiļjevs neiztika bez kritieniem, taču slidojuma mākslinieciskā puse un izpildīto tehnisko elementu līmenis ļāva Latvijas sportistam pakāpties kopvērtējumā, un ar savu olimpisko debiju viņš palika apmierināts.

Par divkārtēju olimpisko čempionu svētdien kļuva japānis Juzuru Hanju, bet sudraba medaļu izvēles programmā izrāva viņa tautietis Šoma Uno, kurš pēc pirmās disciplīnas bija trešais. Uno garam palaida spānis Havjers Fernandess, kurš tomēr kļuva par pirmo Spānijas daiļslidotāju spēļu vēsturē, kam izdevies tikt pie olimpiskās medaļas.

Netrūka arī izcilu rezultātu un pārsteigumu – tā amerikānis Nātans Čens pacēlās no 17. vietas pēc īsās programmas uz piekto pozīciju pēc abiem priekšnesumiem, nedaudz mazāks progress citam amerikānim Vinsentam Žu, kurš no 12. vietas noslēdza olimpisko sešinieku. Turnīra neveiksminieka tituls varētu pienākties čeham Mihalam Bržezinam, kurš pazaudēja septiņas pozīcijas, turnīru noslēdzot 16. vietā

Kā ziņojām, pēc īsās programmas Vasiļjevs bija 21. vietā, kvalificējoties izvēles programmai, ko varēja demonstrēt 24 labākie sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!