Foto: AP/Scanpix
Dienvidkorejas Daiļslidošanas federācija (DDF) ir iesniegusi Starptautiskajā Slidošanas savienībā (ISU) vēstuli, kurā lūdz pārbaudīt krievietes Adelīnas Sotņikovas un korejietes Junas Kimas rezultātu atbilstību ISU standartiem, ziņo aģentūra AFP.

"Dienvidkorejas izlase, kas atrodas Sočos, palūdza DDF vērsties pie ISU prezidenta Otavio Činkvantes ar mērķi pārbaudīt, vai olimpiskajās sieviešu daiļslidošanas sacensībās izliktās atzīmes atbilst ISU standartiem," teikts izplatītajā preses relīzē.

Kā zināms, pēc īsās programmas Sotņikova zaudēja korejietei 0,28 punktus, bet pēc izvēles programmas kopvērtējumā pārspēja Kimu par 5,48 punktiem un kļuva par olimpisko čempioni.

Vairāki ārzemju mediji pēc sieviešu daiļslidošanas sacensībām pauduši uzskatu, ka krievietes rezultāti ir mākslīgi paaugstināti. Neizpratni par sacensību iznākumu izteikuši arī vairāki bijušie sportisti, piemēram, vācu olimpiskā čempione Katarīna Vita, bet internetā cilvēki vāc parakstus petīcijai par rezultātu izmeklēšanu.

Adelīna Sotņikova kļuva par pirmo krievu daiļslidotāju, kas uzvarējusi ziemas olimpiskajās spēlēs,. Līdz tam augstākais Krievijas sasniegums sieviešu daiļslidošanā bija Irinas Sluckas sudraba un bronzas medaļas attiecīgi 2002. un 2006. gada spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!