Foto: AP/Scanpix/LETA

Pasaules kausa līderis vīriešu skeletonā, korejietis Sunbins Juns pirms gaidāmajām Ziemas olimpiskajām spēlēm atzinis, ka nejūtot nekādu īpašu spriedzi un olimpiskajām sacensībām esot "perfekti gatavs", vēsta vietējie mediji.

"Daži saka, ka es esmu pārāk augstprātīgs, bet es par to neko nezinu," aģentūra "Honhap" citē Junu. "Man šīs sacensības ir kā Pasaules kausa posms."

2017./2018. gada Pasaules kausa sezonā Juns nevienā posmā nefinišēja zemāk par otro vietu, izcīnot piecas uzvaras un divreiz paliekot otrais, abas reizes piekāpjoties Martinam Dukuram. Viņš gan izlaida pēdējo Pasaules kausa posmu Kēnigszē, lai trenētos olimpiskajā Phjončhanas trasē, taču tas viņam netraucēja uzvarēt kopvērtējumā.

"Zinu, ka ledus stāvoklis ir citādāks nekā iepriekš," par olimpisko trasi saka Juns. "Pēc septītā Pasaules kausa posma es te trenējos, lai saprast atšķirīgos ledus stāvokļus. Tagad es uzskatu, ka esmu perfekti gatavs sacensībām."

Juna galvenie konkurenti olimpiskajās spēlēs būs latviešu brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī vācietis Alekss Jungks, taču korejietis par bīstamiem pretiniekiem uzskata visus sportistus. "Šosezon esmu sapratis, ka ir daudz skeletonistu, no kuriem jāuzmanās, ne tikai kāds viens," saka Juns. "Pagaidām vēl par agru teikt, ka esmu pārspējis Martinu Dukuru, to uzzināsim tikai pēc sacīkstes."

Skeletonista treneris Jons Lī gan atzīst, ka viņš būtu gribējis, lai Juns Pasaules kausā paliek otrais aiz Dukura, tad olimpiskajās spēlēs korejietim līdz pat beigām būtu būtu "izaicinātāja domāšana", taču pēc pēdējiem diviem Pasaules kausa posmiem treneris ir savu viedokli mainījis. "Kad Juns kļuva par līderi, es domāju, ka viņš sajutīs spriedzi, taču pēc Altenbergas un Sanktmoricas mainīju savu viedokli," saka treneris. "Es viņam teicu: nedomā par Dukuru vai pārējiem. Vienkārši brauc savu braucienu."

Olimpiskās skeletona sacensības sāksies 15. februārī, kad sportisti aizvadīs pirmo un otro braucienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!