Foto: F64

Latvijas skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs trešdien izlaida abus noslēdzošos treniņbraucienus pirms Pekinas olimpisko spēļu sacensībām. Savukārt piektajā braucienā divas vietas labāko trijniekā ieņēma Ķīnas skeletonisti.

Trešdien no rīta treniņus jau aizvadīja dāmas, bet nepilnu stundu vēlāk piekto un sesto treniņbraucienu bija paredzēts aizvadīt kungiem.

Piektajā treniņbraucienā uz starta neiznāca brāļi Dukuri, vācietis Kristofers Grothērs, kurš pirmajā treniņu dienā abos braucienos uzrādīja ātrāko laiku, kā arī itālietis Matia Gaspari. Tādējādi treniņbraucienā piedalījās 21 no 25 sportistiem.

Savukārt sestajā treniņbraucienā lēma nepiedalīties 12 sportisti. Nestartējušo pulciņam pievienojās arī vācieši Aksels Jungs un Aleksandrs Gasners, Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportists Jevgeņijs Rukosuejvs, kā arī ķīnietis Jaņs Veņgans.

Tomass Dukurs jau pēc pirmās treniņu dienas atklāja, ka sportisti nav izdomājuši, vai piedalīsies noslēdzošajos treniņbraucienos, jo jau ceturtdien pulksten 9.30 (3.30 pēc Latvijas laika) veicams pirmais sacensību brauciens, rakstīja Latvijas Sabiedriskais medijs (LSM). Dukurs izteicās, ka labs veikums otrdienas treniņos varētu palīdzēt izlemt par labu treniņu izlaišanai.

Piektajā treniņbraucienā ātrāko laiku uzrādīja Ķīnas sportists Jiņs Džens, kuram gan šoreiz nebija ātrākais starta laiks. Kamanas ātrāk par viņu iestūma arī Rukosujevs, kurš viņam piekāpās par 0,05 sekundēm, bet trešais palika ķīnietis Jaņs Veņgans (+0,15 sekundes).

Savukārt sestajā treniņbraucienā ātrākais 13 sportistu konkurencē bija Soču olimpisko spēļu čempions Aleksandrs Tretjakovs (KOK). Otro vietu ieņēma Jiņs (+0,17 sekundes), bet trešais palika Austrijas sportists Samuels Maiers (+0,39).

Martins Dukurs treniņbraucienos augstāk par sesto vietu nav bijis, bet Tomass Dukurs vienreiz atzīmējies ar otro ātrāko braucienu. Labus rezultātus uzrādījuši Ķīnas sportisti Jaņs un Jiņs, kurš Pasaules kausa posmos piedalījies tikai divas reizes, turklāt abas reizes tas bijis Siguldā.

Ziņots, ka Endija Tērauda piektajā treniņbraucienā ieņēma tikai 23. vietu, bet noslēdzošajā braucienā apsteidza vēl divas sportistes. Sievietes par medaļām cīnīsies piektdien un sestdien, savukārt vīrieši oficiālās sacensības aizvadīs ceturtdien un piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!